Hlavní obsah

Lehká volba seniora.

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Opravdu volí senioři automaticky Babiše?

Článek

Je velmi těžké psát článek po panu Pokorném. Naprosto skvěle vystihuje naši situaci a přidat nový pohled není jednoduché. Přesto bych chtěl upozornit na jeden fenomén, který myslim dosud nikdo odborně neanalyzoval. Voliči senioři častěji než jiné věkové skupiny volí ANO. Lze tak soudit ze složení účastníků Babišových volebních shromáždění. Nerozumím tomu, že tito lidé bezesporu milují své děti a vnoučata, snaži se pro nĕ budovat majetek, aby jak se říká po nich něco zůstalo. Ale současně volí někoho kdo jejich potomkům zhorší život. Proč při své volbě neaplikují, a třeba podvědomě základní přírodní zákon, který velí vytvářet co nejlepší možnosti přežití pro další generace. Nejlepší podmínky pro život a jeho rozvoj přináší bezpochyby západní civilizace. Svědčí o tom hlasování nohama lidí z Afriky, Blízkého východu a Asie. Migrační toky nesmĕřují zejména do té obrovské prázdné země, plné přírodních zdrojů. Ne, směřují do přeplněných západních měst. Tuší, že jejich děti tam budou mít lepší podminky k přežití. Tím se dostávám k otázce, proč český senior, zejména mimo velká města, nemá stejný instinkt jako migrující lidé z rozvojových zemí? Jaké síly ho vedou k proruským postojům a volbě protizápadních politiků. Máme pohodlnou pozici. Zatím už západ jsme, nemusíme kvůli tomu riskovat život na migračnich trasách. Rodiče, kteří by raději zapálili dům než by ho odkázali dětem, by se dočkali morálního odsouzení. Rodiče a prarodiče volící Babiše, Okamuru a další ještě větší odpůrce západního světa jsou právě těmi, kdo se chystají zapálit vlastní dům nad hlavou sobě, ale i vlastním dětem a vnoučatům.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám