Hlavní obsah

Zajímá vás budoucnost politického uspořádání lidstva?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Každý, kdo zajímá o mezinárodní politiku, zná současný stav politického uspořádání lidstva. Popisovat tento stav by byla ztráta času. Proto jsou o současném politickém uspořádání lidstva uvedeny jen některé, ne zcela všeobecně známé informace.

Článek

Současný stav politického uspořádání lidstva

Každý, kdo se jen trochu zajímá o mezinárodní politiku, zná současný stav politického uspořádání lidstva. Popisovat kompletně tento stav by bylo zbytečnou ztrátou času autora i čtenáře. Proto jsou o současném politickém uspořádání lidstva uvedeny jen některé, ne zcela všeobecně známé informace, týkající se Konference Bilderberg.

Konference Bilderberg

Bilderberg (Konference Bilderberg, Klub Bilderberg nebo Skupina Bilderberg) je označení pro každý rok se opakující výroční uzavřenou konferenci, na kterou bývá pozváno 120 až 150 významných osobností především ze Severní Ameriky a západní i střední Evropy. O pozvání rozhoduje řídící výbor a každý rok se seznam pozvaných obměňuje.  Na tajná setkání Konference Bildeberg bylo zatím pozváno pět Čechů:

Karel Kovanda

český velvyslanec pro NATO

14.- 17. května 1998 Trumberry Hotel Ayrshire, Skotsko

Michael Žantovský

tehdy předseda výboru pro zahraniční vztahy, obranu a bezpečnost senátu PČR, později velvyslanec v Izraeli

3.-6. června 1999, Hotel Caesar Park Penha Sintra Portugalsko

Jiří Pehe

ředitel New York University v Praze

24.-27. května 2001, Stenungsund, Švédsko

Karel Schwarzenbexrg

ministr zahraničí

5.-8. června 2008, Chantilly, Virginia USA

byl místopředseda federální vlády (1989), byl ministr průmyslu a obchodu, kandidát na prezidenta ČR (2013)

2.-5 června 2022 Washington DC, USA

Majetkové poměry těchto pěti pozvaných Čechů jsou nebo byly, v době jejich pozvání na Konferenci Bilderberg, následující:

Karel Kovanda. Podle agentury Bloomberg činil v roce 2015 jeho majetek 9,3 miliardy dolaru.

Michael Žantovský. Nepodařilo se zjistit konkrétní výši jeho majetku. Informační zdroje opakovaně uvádějí pouze to, že rodinný majetek, který celý zdědil, mu umožnil vést finančně nezávislý život.

Jiří Pehe. V roce 2013 odhadl časopis Týden jeho majetek na 25 miliard Kč.

Karel Schwarzenberg. V Rakousku byl schwarzenberský rodový majetek v roce 1997 odhadován na hodnotu 3,5 miliardy šilinků (tehdy přes 6 miliard Kč).

Vladimír Dlouhý. Domy za 27 mil. a další nezjištěný majetek.

Pravidelní účastníci setkání Bilderbergu (řídící výbor) trvají na tom, že jde pouze o pravidelná soukromá setkání lidí, kteří mají vliv a kteří se snaží diskutovat nejpalčivější problémy světa. Utajení je dle nich nutné pouze k tomu, aby účastníci mohli bez obav svobodně vyjadřovat své osobní názory.

Jací lidé se setkávají na konferencích Bilderbergu?

Tradičně tvoří jednu třetinu pozvaných politici a zbylé dvě třetiny osobnosti z oborů finančnictvíprůmysluodborů, vzdělání a komunikací. O pozvání rozhoduje řídící výbor a každý rok se seznam pozvaných obměňuje.

Bilderberg je nejen sraz mocných, ale také setkání, které bývá přísně utajováno, přičemž na veřejnost se dostane jen velmi málo informací. Každopádně je jisté, že seznam účastníků každého setkání dává tušit, kdo bude patřit k „budoucí elitě“. Například Angela Merkelová byla na srazech Bilderbergu celkem 5× předtím, než se stala kancléřkou, zatímco například její krajanka Ursula von der Leyenová byla na srazech hned 4 roky za sebou předtím, než byla jmenována šéfkou Evropské komise. Mezi účastníky Bilderbergu byl letos například generální tajemník NATO Jens Stoltenberg, ředitel CIA William J. Burns nebo šéf Pfizeru Albert Bourla.    Kromě uvedených osobností stojí za zmínku účast osob z prostředí velkých technologických firem, jimž se přezdívá big tech. Všem účastníkům na Konferencích Bilderbergu je společné to, že patří k lidem, kteří jsou tak bohatí, že mohou vést finančně nezávislý život. Především ve vedení Bilderbergu jsou ti nejbohatší z bohatých, tzv. lidé velkých peněz.

Závěr popisu současného stavu politického uspořádání lidstva

Světu vládnou ti nejbohatší z bohatých, lidé velkých peněz. Tito lidé především dbají na to, aby se zachovávalo stávající politické uspořádání světa, které jim umožňuje v privilegovaném postavení užívat všechno co svět poskytuje. Válka, to je barbarský způsob řešení konfliktu mezi státy. Zbrojení, přípravy na války, války apod. jsou v podstatě hračky značné části lidí velkých peněz a válečné hry jim vynáší astronomické příjmy. Lidem velkých peněz je zcela lhostejné kolik lidí v jejich válečných hrách zahyne a kolik se přitom zničí materiálních hodnot. Změnit stávající stav světa, tj. nahradit skrytou světovládu lidí velkých peněz řádnou demokratickou světovládou, je velký problém, ale někde je třeba začít. Máte zájem si přečíst návod k tvořivému kreativnímu řešení podobných problémů? Tak tímto návodem je v podstatě TEORIE VŠEVÝVOJE REÁLSKUTEČNOSTI https://ing-miloslav-dedek.blogspot.com/2022/11/teorie-vsevyvoje-realskutecnosti.html

Návrh nového politického uspořádání lidstva

Podstata politického uspořádání lidstva zůstává prakticky stejná už mnoho tisíciletí. Menší či větší část obyvatelného povrchu planety je rozdělen do mnoha menších celků přivlastněných částmi lidstva, přičemž tyto sousedící části lidstva spolu často soupeří tak, že mezi sebou vedou válku, a to nejčastěji válku o území. Vědecko-technická základna lidstva se v několika posledních desetiletích vyvíjela nebývalým tempem a rychlost tohoto vývoje se neustále zvětšuje. Z politického hlediska má mimořádný význam především vznik nových komunikačních prostředků (počítače, mobilní telefony apod.)

Je na čase přestat vidět jenom svůj dvoreček a začít uvažovat globálně. Zásluhou převratného rozvoje vědy a techniky, především vývoje komunikačních prostředků, se stává celý svět jednou velkou vesnicí. To je třeba vzít v úvahu a nenechat se ovlivňovat těmi politiky, kteří koukají jenom na svůj vliv a prospěch a neberou v úvahu proměnu materiální základny světa.

Smutné je, že téměř všechny sdělovací prostředky informují o válkách a válčení tak, jako by to bylo něco normálního, samozřejmého a komentují je podobně jako sportovní utkání. Války jsou přežitek! Je nejvyšší čas přestat používat tato primitivní, nákladná a nebezpečná řešení konfliktů. Vybudujme všichni společně nový spravedlivější svět, svět bez válek. Určitě to bude stát za námahu s tím spojenou. Spravedlivější svět bez válek je možné vytvořit tak, že se urychlí vývoj politického uspořádání lidstva. Jak je možné urychlit vývoj politického uspořádání lidstva? To je podrobně rozvedeno a napsáno v článku: NOVÉ POLITICKÉ USPOŘÁDÁNÍ LIDSTVA: https://ing-miloslav-dedek.blogspot.com/2022/11/nove-politicke-usporadani-lidstva.html

Ing. Miloslav Dědek

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz