Hlavní obsah

Policie ukončila letošní celosvětové setkání ‚květinových dětí‘ v Německu

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Miroslav Semecký

Ruku v ruce za lepší svět – takto by se dala charakterizovat skupina známá jako „květinové děti“, která pořádá každoroční setkání. Místa zůstávají skryta a jsou známa pouze úzkému kruhu zasvěcených.

Článek

Pokud je neznáte, říkají si duhová rodina (Rainbow family). Členem se může stát v podstatě každý, kdo sdílí hodnoty míru, lásky, vzájemného respektu a harmonie s přírodou. Rainbow Family je neformální mezinárodní komunita, která vznikla v 70. letech jako pokračování hnutí hippies. Tito lidé se pravidelně scházejí na různých místech po celém světě, aby oslavovali život, svobodu a solidaritu bez ohledu na národnost, náboženství nebo sociální status.

Každoroční setkání známé jako Rainbow Gathering, přitahuje tisíce lidí, kteří spolu táboří v přírodě, sdílejí jídlo, hudbu a zapojují se do různých duchovních a kulturních aktivit. Pro tyto srazy je typická absence organizátorů nebo hierarchie; všechny rozhodovací procesy probíhají na základě konsensu účastníků.

Letos se Rainbow Gathering konalo v Německu, ale skončilo zásahem policie. Tento fenomén, který většinou probíhá v duchu neformálnosti a neohrožuje veřejný pořádek, se někdy může dostat do střetu s místními úřady kvůli nedostatku oficiálních povolení, obavám z poškození životního prostředí nebo kvůli velkému počtu účastníků.

V pohoří Harz, mezi městy Bad a Clausthal-Zellerfeld. Stovky příznivců Rainbow family se zde shromáždily ve velkém stanovém táboře. Policii to vadilo.

Rainbow Family se staví proti komerci a formálním strukturám, což může být pro některé instituce obtížné akceptovat. Přestože jsou jejich setkání nenásilná, příležitostně dochází k konfliktům s úřady, jako se tomu stalo letos v Německu. Policie zasáhla a ukončila toto setkání, což vedlo k rozporuplným reakcím mezi účastníky.

Foto: Miroslav Semecký

Zásah v tábořišti

Zdroj:

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Rainbow_Family

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Rainbow_Gatheringhttps://en.m.wikipedia.org/wiki/Rainbow_Gathering

https://die-nachrichten.at/deutschland/niedersachsen/goslar/raeumung-des-rainbow-family-camps-im-harz-polizei-im-einsatz/

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz