Hlavní obsah

Petr Janda znovu hází špínu na zesnulé kolegy a nevidí si do pusy. Urazil Gotta i Zagorovou

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Autor: Bojars – Vlastní dílo, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=34612520

Ačkoliv se snaží působit jako drsný rocker a pohodář, který nikomu nic nezávidí, nestydí se otírat se o kolegy, kteří již nejsou mezi námi. Na mušku si vzal Hanu Zagorovou nebo Karla Gotta. Do očí jim to ale nikdy neřekl a hrál si na přátele.

Článek

Jako pokrytec první kategorie se v nedávném rozhovoru opět projevil frontman kapely Olympic. Na nevinnou otázku na jeho někdejšího kolegu začal Janda prakticky okamžitě kopat kolem sebe a navážet se do přístupu Karla Gotta k jeho kariéře. „Musím přiznat, že mám na něj smíšené pocity. Zcela se zaprodal té slávě. Jeho jediná touha byla být slavný, a tomu podřídil celý svůj život,“ řekl Janda opovržlivě.

Karla Gotta kritizoval ze všech stran

„On třeba nikdy nefandil žádnému fotbalovému klubu, protože všechno převáděl na tu slávu. Říkal: ‚Přece nebudu fandit Spartě, to bych si naštval fanoušky Slavie.‘ A taky: ‚Přece nebudu volit ODS, když mám fanoušky i mezi socanama, to bych je taky naštval.‘ A takhle to držel celý život,“ vysvětloval Janda situaci, když popisoval, jak moc se Karel Gott přizpůsoboval veřejnému mínění, aby si udržel popularitu.

Nezapomněl si však při vzpomínání na Karla pohladit i vlastní pracovité ego. „Byl pracovitej, to někteří ti kluci nejsou. To máme společný. On teda nebyl pracovitý v tom smyslu, že by měl doma dílnu, jako ji mám doma já, a ve svěráku tam něco piloval, to teda určitě ne,“ řekl kutil Janda.

Suchou nit nenechala ani za Zagorce

Karel Gott přitom není jediný zesnulý muzikant, který od Jandy schytal odporný útok. Před časem mu nedělalo problém se navézt i do Hany Zagorové. „Hana Zagorová, to je takzvaný druhý břeh. My rockeři popíkem obecně tak trochu opovrhujeme, samozřejmě spíš z legrace, protože kdybys pochválil někoho z popu, seš rockově mrtvý,“ řekl Janda s úsměvem a přidal svůj názor na její repertoár.

„Uznávám, že má své fanoušky a určitě má i dobré písničky, i když hodně je jich převzatých. To mi vždycky trochu vadilo, ale má i nějaké původní skladby. O ní radši nic víc neřeknu, abych si u rockerů ještě udržel nějakou reputaci,“ dodal Janda s úsměvem, když mluvil o zesnulé zpěvačce Haně Zagorové.

Zřejmě zapomněl i na svůj prorežimní song Mám chuť žít, na účast na Festivalu politické písně v Sokolově a na období, kdy s Olympicem působil v divadle Rokoko. Zůstává tedy otázkou, co Jandu vede k těmto rádoby siláckým výrokům, které působí poněkud pokrytecky vzhledem k jeho vlastní minulosti.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz