Hlavní obsah

Tři dny, které Marii změnily život

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Vydavatelství Kazda

Strhující cesta za poznáním sebe sama a síly myšlenek.

Kniha „Tři dny, dvě ženy, jedna opice a smysl života“ od Karolien Notebaertové je dojemný a inspirativní příběh o sedmnáctileté Marii, která se vydává na třídenní putování po irském Wicklow Way se svou matkou, neurovědkyní.

Článek

Během této cesty se mezi nimi rozvíjí hluboký a podnětný rozhovor o fungování mozku, vlivu myšlenek na naše životy a cestě k nalezení smysluplné existence.

Síla myšlenek v krásném balení

Příběh je zasazen do malebné irské krajiny, která dokresluje Mariinu cestu sebepoznání. Autorka mistrně propojuje poutavý děj s ucelenými informacemi o neurovědě, čímž dělá z knihy snadno čtivou a zároveň informativní četbu. Ilustrace v knize jsou krásné a dotváří celkovou atmosféru klidného zamyšlení.

Hluboké myšlenky pro všechny

Kniha otevírá důležité otázky o tom, co v životě skutečně chceme a jak můžeme ovlivňovat naše myšlenky a pocity. Notebaertová nenabízí jednoduchá řešení, ale spíše podněcuje k hlubšímu zamyšlení a hledání vlastních cest. Kniha tak osloví všechny, kteří se zajímají o osobní rozvoj a chtějí lépe porozumět sami sobě.

Kniha stojí za přečtení

Někteří čtenáři mohou vnímat vztah mezi matkou a dcerou v knize jako příliš idealizovaný a dialogy jako mírně nepřirozené. Nicméně tato stylizace slouží k ucelení příběhu a sdělení důležitých myšlenek.

„Tři dny, dvě ženy, jedna opice a smysl života“ je inspirativní kniha, která otevírá důležité otázky o fungování lidské mysli a smyslu života. Díky poutavému příběhu, krásným ilustracím a uceleným informacím o neurovědě je to ideální četba pro všechny, kteří se zajímají o osobní rozvoj a chtějí se dozvědět více o síle myšlenek.

Hodnocení: 4/5

Doporučení: Knihu doporučuji všem, kteří hledají inspiraci a podněty k zamyšlení nad vlastními myšlenkami a životem. Je to ideální četba pro ty, kteří se zajímají o osobní rozvoj, psychologii a neurovědu.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz