Hlavní obsah
Lidé a společnost

Influencer - fenomén dnešní mladé generace

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Monika Vargová, Canva

Dneska stačí mít chytrý telefon, nebát se mluvit na kameru a může z vás být boháč. A čím větší blbost budete natáčet, tím více vás lidi budou sledovat.

Článek

Vydělávejte si online prostřednictvím sociálních sítí!

Kdo by si to býval před pár lety pomyslel, když začínal Facebook, že vznikne nové povolání s názvem Influencer? Nemusíte na takové povolání mít speciální vzdělání. Postačí vám umět ze sebe občas udělat blbce. Také byste se neměli stydět. A natáčet něco, co přitáhne hodně lidí, abyste získávali pořád nové a nové sledující.

Když budete šikovní, tak můžete navázat i placené partnerství. Nebude to sice hned, ale když se tomu budete věnovat dostatečně dlouho, můžete vydělávat více než v jakémkoliv zaměstnání.

Ale takovou tématiku jsem přímo řešit nechtěla. Všimli jste si toho, že čím většího blba nebo blbku ze sebe někteří lidé dělají, tím více mají sledujících? A když se podíváte, kolik někteří takoví lidé mají výdělek, protáčí se vám panenky. Jak je tohle možné?

To je zkrátka fenomén dnešní doby. Nechci narážet na někoho konkrétního, ale je tu jistá slečna, která střídá partnery jako ponožky, zvou si ji do televize, do rádií. Jako kdyby dokázala něco hodno Nobelovy ceny. Ale to ne. Ona ze sebe dělá jenom hloupou mladou ženu. Nebo doopravdy je? Těžko říct. Ono nevíte čemu dnes na těch sociálních sítích věřit. A není v tom sama.

Ale to potom stojí na zamyšlení. Když se mladí lidé, puberťáci budou těmito lidmi inspirovat, co z nich asi tak v tom budoucím životě bude? Kam jsme to jako společnost dopracovali, že takové věci jsou výdělečné?

Nezávidím těmto lidem, to vůbec ne. Já ze sebe bych měla spíš blbý pocit, že mě společnost řadí mezi blbce na sítích. A že jsem v životě dokázala jenom plácat nesmysly na kameru.

Jaký na to názor máte vy? Pletu se? Nebo se mnou souhlasíte?

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz