Hlavní obsah
Lidé a společnost

Tahle svatba není na chlubení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Monika Vargová, Canva

Přečtěte si krátký článek o svatbě na radnici. Ona i taková svatba má svoje kouzlo.

Článek

Vezmeme se a hotovo!

Psal se říjen, už nějaký ten rok zpátky. Navíc v době covidu, kdy na nějaké akci mohl být jenom určitý počet lidí. Chtěli se vzít, ale jak to udělat, když dohromady mohlo být jenom 10 lidí přítomno? Nedá se nic dělat, museli vyškrtnout rodiče.

Mělo to být pro rodiče překvapení. Do Vánoc sice zbýval ještě nějaký čas, ale měla to být ideální příležitost, jak rodičům oznámit, že se vzali. Ale co čert nechtěl, pojišťovna jim do toho hodila vidle. A jelikož nevěsta zapomněla změnit korenspondenční adresu, tak jí nová kartička přišla k rodičům. A prasklo to. Ale nevěstina matka už něco tušila dříve. Protože jí známá prozradila, že její dceru viděla s mužem u radnice ve svatebním. Ups. Ale neříkala nic. Udržela to. To otec to zjistil právě tím, že nevěstě přišel dopis už na jiné příjmení. A tak už to nebylo žádné tajemství.

Byla to rychlá svatba. Ale přišel i fotograf. A novomanželé se těšili, že budou mít na svoji utajenou svatbu aspoň nějakou památku. Fotograf se snažil, aby fotky vypadaly dobře. Lezl kvůli tomu i na kašnu. A potom, když mělo dojít na fotky, suše jim oznámil, že je omylem smazal. Tak to naštve. Pár fotek jim zůstalo. Ale jenom kvality fotek z mobilu. Aspoň něco. Stejně se na ty fotky moc nedívají.

Nevěsta se nalíčila, učesala sama. Ženich zařídil květinu. Ale ještě nějakou dobu předtím to nejdůležitější. Termín svatby. Svědek a svědkyně se dostavili, všichni nasedli do jednoho auta a odjeli na radnici. Nějaké písničky se zahrály, oddávající něco přečetl, řekli si své ANO, podepsali se a byli manželé. Rychlovka do půl hodiny. Maximálně. Potom si všichni po obřadu popovídali před radnicí. A rozešli se všichni do svých domovů. Nebyla ani svatební hostina, ani oběd. Protože covid. Ale novomanželé si to potom doma v soukromí vynahradili.

A víte co? Taková krátká, malá svatba manželům stačila. Říkali si, že až budou mít nějaké kulaté výročí, zamluví si chatu, udělají oslavu svého manželství. To bude pro ně víc, než kdyby udělali obřad za desítky tisíc. Bude to známka, že o manželství pečují.

Možná se nemají moc čím chlubit, když se vzali na radnici, za covidu a fotky jim fotograf nedodal. Ale důležité je, že se mají rádi a chtějí jít společným životem. V tom mají jasno.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz