Hlavní obsah
Aktuální dění

Chci koukat na blondýny v bikinách. Místopředseda SPD hodnotí olympijský oděv

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pixabay

Nová kolekce oděvů českých olympioniků, se kterými se budou prezentovat na příštích hrách v Paříži, vyvolala typicky českou kanonádu názorů, jak to udělat lépe. Radim Fiala z SPD ale suverénně festivalu mluvících hlav kraluje. Zatím.

Článek

Český lid je svým sveřepým maloměšťáctvím pověstný. Cokoliv nového je fuj a my to víme nejlíp. Není tomu jinak i v případě nové kolekce oblečení pro naše olympioniky, které teď zvedlo vlnu zájmu o módu ve všech koutech republiky. V hospodách, kde běžně sedí pánové hrdě se pyšnící se účesem po vzoru Jaromíra Jágra v 90. letech a ponožkami v sandálech, vystřídala debata o úspěších místního fotbalového manšaftu v okresním přeboru téma móda. Co to sakra mají ti kluci a holky nosit za župany. Tady Franta si to hodil do internetů a umělá inteligence mu hned navrhla krásný úbor, za který by se nestyděli ani jejich babičky, když chodily do Sokola.

Zhruba tak vypadá debata na sociálních sítích, kde se rozjel pravý festival mluvících hlav. Chybí už jenom komentář Institutu Václava Klause, ale jistě už jen vychytává poslední detaily, přeci jenom pan president byl svými módními výstřelky pověstný. I tak ale debata vyprodukovala vskutku kvalitní rétorické výkony a bezpochyby jeden z nejlepších výkonů podal poslanec a místopředseda SPD Radim Fiala.

Chci koukat na blondýny v bikinách

Rozhodl se na to jít takzvaně od lesa. Nekomentuje ani tolik samotné modely návrháře Jan Černého pro nadcházející olympijské hry, které teda jen označil za „hábity“, ale rovnou poskytl geniálně koncentrovanou úvahu na téma, proč se vlastně má koukat na ženy sportovkyně, které jsou tak ošklivě oblečení. Ony hábity totiž málo odhalují ženské tvary. „Možná jsem příliš upjatý, ale raději se budu s potěšením koukat na blonďaté atletky v bikinách, než se oddávat bezpohlavní neupjatosti,“ napsal na své X. Mimochodem si asi tedy poslanec a vysokoškolsky vzdělaný člověk nedokázal nastudovat fakt, že tohle opravdu nejsou oděvy, ve kterých budou sportovci třeba skákat do dálky nebo běhat závody, ale že se nosí na slavnostním nástupu.

Jednoduše lze Fialův výplod přeložit tak, že on by chtěl očumovat ženy v bikinách, ale nějak je nechtějí nosit. Možná je to kupodivu proto, že na závodech chtějí sportovat a nehledají si staršího pána, co by si je chtěl vydržovat.

Máte, co jste si zvolili

Proč by ale vlastně měl zrovna politik z SPD předvádět nějakou inteligentní diskusi. Tady si lze připomenout památný výrok Michala Kocába, že každý národ má takovou vládu, jakou si zaslouží. Tak tady mají jeho voliči takového poslance, jako si zaslouží. Naštěstí tyhle diskuse vydrží asi tak stejně dlouho dobu, za jakou Franta v putyce vypije osm piv a na nějakou módu se rychle zapomene.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz