Hlavní obsah
Názory a úvahy

Jandejskově kandidátce do Senátu se zdá divné, že u nás pršelo. Čuchá konspirace

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pixabay

Opravdu brilantní myšlenkový výkon předvedla paní, která by chtěla rozhodovat o věcech veřejných ze senátních lavic. Milena Míčová z hnutí Jasan si otevřela internet a je jí divné, že u nás pršelo.

Článek

Již v momentě, kdy začaly stoupat hladiny řek, bylo jasné, že v dnešní době internetového bizáru se stejně rychle začne zvedat úroveň stupidity na sociálních sítích.

Jako vskutku ryzí příklad toho, jak dokážou někteří lidé absurdním způsobem popírat realitu, předvedla jistá paní Milena Míčová. Kandidátka hnutí Jasan do Senátu na Svitavsku. Hnutí ve svém vedení má mimo jiné agrobarona Zdeňka Jandejska, který proslul například tím, že dinosaurům bylo líp, protože měli víc CO2 a proto je Green Deal blbost. Mezi experty hnutí najdeme i herce Ivana Vyskočila, který nerozumí doslova vůbec ničemu, ale nebrání mu to veřejně vystupovat jako regulérní kolaborant s Ruskem a popírat třeba jeho válečné zločiny.

Co vypátrala paní magistra?

Nicméně paní Míčová, která je očividně vysokoškolsky vzdědlaný člověk s magisterským titulem, se jala rozklíčovat, jak to s těmi povodněmi je. Na sociální síti X natočila velmi názorné video, kde přišla na to, že tu asi něco nesedí. Možná si je na nás vymyslel takzvaný Fialový hnus, co nám tu vládne. Kdo ví?

Paní magistra ve videu vykládá o tom, že média nás „krmí hrůzostrašným obrázky“ o povodních. To už naznačuje, že tomu asi nevěří. Těžko říct, kde se vážená pohybuje, ale místo toho, aby se třeba podívala z okna nebo se jela podívat na rozvodněnou řeku, rozhodla se, že všechno zjistí na internetu. Jako kandidátka v senátní obvodu Svitavy se mohla podívat třeba na zprávy z tohoto regionu, kde na několika místech platit třetí povodňový stupeň.

Sluníčka a obláčky

Milena Míčová ale jako zkušená uživatelka internetu sáhla po klasice předpovědi počasí. Nu a co nezjistila z obrázku s mráčky a sluníčky? „Zde máme ČR. Okolo máme polojasno nebo jasno. Česká republika prší,“ ukázala na kameru. To bylo nejspíš v sobotu. Pak ukázala, že podobné obrázky ukázal internet i na neděli. Kromě toho, že má pršet v Rakousku, zase všude polojasno okolo. Do třetice paní expertka viděla zase ty samé obláčky v předpovědi na pondělí.

Jaký z toho asi tak může člověk s vysokoškolským titulem vyvodit závěr? „Pokud by se jednalo o nějakou přeháňku, tak bych to pochopila, že všude jinde je slunečno, ale pokud několik dní po sobě prší a my si můžeme dovolit extra počasí úplně odlišné od celé Evropy, je to divné. Mě to přijde divné,“ prohlásila. Pak lidem také doporučila přečíst knihu Manipulace vědomím. Proč? Máme si tam přečíst, jak člověk šokovaný strachem snadno podlehne sugesci a věří v jakýkoliv nabídnutý spásný prostředek.

Nemáme se prý nechat nasměrovat někam, kam se nasměrovat nechceme nechat, dodala paní magistra. Brilantní myšlenkový výkon. Snad to voliči u uren ocení.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz