Hlavní obsah
Názory a úvahy

„Jste prase,“ vzkazuje europoslankyně ODS poslanci ANO za sdílení internetových vlastenců

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Evropský parlament/Poslanecká sněmovna

Europoslankyně z ODS Veronika Vrecionová na sociální síti vzkázala poslanci z hnutí ANO Martinu Kolovratníkovi, že je prase. Vysloužil si to sdílením blábolů internetových pseudovlastenců.

Článek

„Řekni mi, co čteš, a já ti řeknu, kdo jsi,“ pravil kdysi první prezident Československa Tomáš Garrigue Masaryk. Doba od časů první republiky výrazně pokročila, dnes o lidech vypovídá spíše to, jak se chováme ve světě internetu. Například taková Alena Schillerová podle jejího vystupování na TiKToku touží po tom být zase pubertální dívkou a užívat si plnými doušky radosti a strasti dospívání.

Její stranický kolega Martin Kolovratník si zase na sociálních sítích dopřává pořádnou dávku toho nejlepšího z české protivládní a protisystémové scény. Zda s těmito názory souhlasí nebo je to jen vychytralá taktika hnutí ANO vklínit se do světa voličů SPD a začít přebírat voliče Okamurovi, je otázka. Nicméně za přesdílení jednoho povedeného výtvoru si vysloužil nelichotivé označení od europoslankyně Vrecionové.

Vlastenci proti Ukrajincům

Na sociální síti X totiž takzvaně repostoval na svém profilu příspěvek, který je očividně dílem velkého protivládního myslitele. Jde tedy vlastně o dvojité přesdílení, protože sdílel profil, který sám sdílel zase další profil. O tom už poměrně dost vypovídá jeho název, kde lze najít hned několik českých vlaječek, což ve světě internetu v dnešní době signalizuje novodobé vlastence, kteří tím dávají najevo hlavně svůj odpor proti Ukrajině.

Paní titulující se jako Haninka dokonce svůj profil umožňuje sledovat jen vyvoleným, mezi kterými očividně poslanec Kolovratník je. Nad jedním z plakátu Vrecionové do nadcházejících voleb do evropského parlamentu se rozčiluje nad tím, že je to prý ukrajinská politička a stará se o ukrajinské farmáře. Europoslankyně si to vysloužila vyjádřením, které se samozřejmě týká Ruska.

„Pěkný večer, pane poslanče, jen bych vám chtěla říct, že jste prase,“ okomentovala Kolovratníkovu aktivitu Vrecionová.

I letmý pohled na profil pána, kterého Kolovratník na sociální síti sdílel, poměrně jasně naznačuje, na které straně barikády stojí. Adoruje očividně například ruského ministra zahraničí Sergeje Lavrova a komentuje to slovy, že u nás diplomacii šéfuje „adolescentní blbeček“. Různé další komentáře týkající se Ukrajiny a Ruska nebo všudypřítomného nacismu se snad už ani nesluší zmiňovat.

Otázkou zůstává, zda si to myslí i Kolovratník.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz