Hlavní obsah
Názory a úvahy

Mája velebí SSSR a okupaci. Přišlo trestní oznámení a mluvící hlavy ANO se hned přiživují

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pixabay

Opravdu ukázkový příklad nadbíhání té méně inteligentní části populace, kterou oslovují už jenom Aeronety a podobné internetové žumpy, předvádí politici ANO kvůli kusu papíru, co se šíří internetem.

Článek

Jistá paní Mája z Prostějova očividně nesouhlasí s ničím. Žije v bídě, které vládne takzvaný Fialový hnus. Je tu všude totalita, policejní stát, cenzura, a ještě k tomu se tu nestaví přehrady, dálnice a školy, tak jako tomu bylo za zlatých času komunismu. Nikdo dneska nemá odvahu říct, že v roce 1968 do lidí stříleli Ukrajinci, protože se to nesmí. A k tomu nás ještě táhne tahle prohnilá vláda do války. Paní Mája děkuje SSSR za těch krásných 30 let, kdy tu byla hojnost a blahobyt. Nikdo neměl strach ze ztráty práce a taky se tu neváleli po ulicích ožralí Ukrajinci.

Takové a další myšlenkové výlevy plodí jistá paní Šabinská, kterou teď zná celý internet. Po sociální síti X totiž koluje papír, který jí očividně přišel z prostějovského magistrátu. Stojí v něm, že má podat vysvětlení kvůli přestupku proti občanskému soužití. Podle papíru zveřejnila „příspěvky, fotografie s texty s negativním obsahem vůči vládě ČR“.

Zděšené mluvící hlavy

A je to tu hned. Zděšení u všech protivládních mluvících hlav z novodobé totality je tu. Třeba pan Vidlák, mimo jiné autor novodobého zvacího dopisu do Moskvy, se hned ptá, komu dal ministr Rakušan úkol nahlašovat lidi za názory. Jak jinak by to taky mohlo být? Hned po boku tohohle milého pána se ozvala hrdá odchovankyně soudruha Čuby z JZD Slušovice Margita Balaštíková. To je stínová ministryně zemědělství z hnutí ANO a dáma, která svým vystupováním i vizáží socialismus velmi dobře připomíná. „To jsme se dočkali věcí! Za kritiku vlády - předvolání…,“ povzdechla si.

Co tím asi tak chce naznačit? Buď chce veřejnost přesvědčit o tom, že ačkoliv je poslankyně, nemá ani vzdělání na úrovni střední školy, nebo jí jde o hlasy těch, které nedávno pregnantně pojmenoval Otakar Foltýn výrazem označujícím samici prasete domácího.

Víte, jak to funguje, pane poslanče?

Takže, citujeme internetové stránky Policie ČR: „Trestní oznámení může podat kdokoliv…“ To znamená, že někdo, kdo si přečetl blábolení paní Šabinské, cítil potřebu jít na policii a trestní oznámení podat. Co se děje dál? Například na webu organizace Frank Bold se dočteme, že po podání trestného oznámení mají „Orgány činné v trestním řízení mají v této fázi povinnost zjistit skutkový stav věci bez důvodných pochybností a v rozsahu nezbytném pro jejich rozhodnutí“. Tedy polici se tím zabývat musela. Pokud shledá, že byl porušen zákon, může věc dál dojít až k obžalobě. To se ale tady nestalo.

Jak píše sám prostějovský magistrát na Facebooku, tak policie případ předala přestupkovému oddělení. To opět musí konat, a proto pozvalo milovnici SSSR k podání vysvětlení. Pravděpodobně to skončí tím, že se ani žádné řízení nezahájí. To, že na papíru je napsáno něco o výrocích vůči vládě apod. je tam proto, že to někdo řekl na policii a příslušníci to tam napsali. Možná se jim to úplně nepovedlo.

Právník Vondráček hned ví

To ovšem nebrání další výrazné postavičce hnutí Andreje Babiše, mimo jiné také bývalému předsedovi Poslanecké sněmovny a vystudovaném právníkovu, Radku Vondráčkovi pokračovat v internetovém blábolení. „Napadlo by vás třeba ještě před pár lety, než se k moci dostala tahle vláda, že se něco takového může dít?“ píše.

Prý mu to připadá jako ze Švejka. Tady je opravdu na místě ptát se, jak mohl pan poslanec nabýt svého vysokoškolského diplomu na právnické fakultě. Nebo také, zda tím tedy vlastně chce říct, že když bylo u moci hnutí ANO, policie nedělal svojí práci? Nebo, že tedy politici tu policii nějak úkolují? Celé je to podle něj „takové znamení naší doby“.

Ano znamením dnešní doby je hlavně to, že politici hnutí ANO už nemají absolutně žádné zábrany a neváhají ani zpochybňovat fungování státu nebo policie. Jestli tak hrozně touží po hlasech regulérních kolaborantů, co velebí SSSR, jak je libo.

Kdo obdivuje socialismus?

Paní Mája nejspíš patří k těm, kteří socialismus adorují, protože se měli stejně dobře jako soudruh Čuba v JZD Slušovice. Nejspíš neuměla nic, ale to nevadilo, protože pracovat musela. Tak někde seděla třeba ve fabrice, kde mohla dělat práci sebehůř a stejně se měla jako všechny ostatní dělnice. Podobně jako všichni ostatní obyvatelé Československé socialistické republiky taky nemohla za hranice, protože na nich byl ostnatý drát. Jí ale stačilo podívat se na Balaton. Co by si stěžovala.

Nemusela moc nikdy myslet, ale najednou přišel odporný „samet“ a všechno bylo jinak. Teď ti, kteří začali třeba podnikat, vydělávali mnohem víc než ona, která neuměla nic. To jí samozřejmě štvalo, proč se najednou má někdo mít líp. Za to může ten odporný kapitalismus! Možná by měla využít nedávné nabídky Vladimira Putina, který zve všechny obyvatele prohnilého Západu, kteří už to nemohou snést, aby se přestěhovali do Ruska.

Šťastnou cestu.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz