Hlavní obsah
Lidé a společnost

Mladý obdivovatel Stalina v Rusku hledá žáby na čokoládě. Prý tam nemají brouky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay

V seriálu o milovnících totalitního Ruska pokračujeme s mladým milovníkem Stalina, zastupitelem za SPD, který se vydal do putinova samoděržaví za lepším životem. Vydal se hledat zelené žabičky na potravinách v obchodech, jestli tam nejsou brouci.

Článek

„Právě jdu do obchodu podívat se, jestli prodávají produkty s logem zelené žáby,“ ohlásil mladík ve svém videu na youtube. Na kávě Nescafé nebyla. Ani na Milce, tam tedy bylo „nějaké coco life“. Snad taky nějak svinstvo. Na banánech naštěstí taky nic nenašel. Stejně tak na čokoládových tyčinkách.

Očividně v Rusku je svět v pořádku. Stačí se podívat do komentářů, kde velká část diváků a fanoušků tohoto mladíka má velké obavy, že logo žáby je nějaké svinstvo, co do nás pere Bill Gates. To přece každý ví. Dokonce i nová hvězda internetu Luboš Bailador, který při kroužkování letáků neopomene si pěkně zanadávat, že tohle žrát nebude. „Na ruských čokoládách samozřejmě nejsou,“ ujišťuje své sledující Zieba.

Zelená žába se stala už před nějakou dobou oblíbeným tématem dezinformátorů a řetězových emailů. Kupodivu to znamená, že produkty označené logem pochází z produkce, který je udržitelná a bere ohledy například na to, aby na plantážích nepracovaly děti. To ale spoustu lidí očividně nezajímá.

V Rusku je prostě všechno lepší

Co tím asi chce říct, že v Rusku je všechno lepší? Logo zelené žáby se stalo v myslích mnoha slabomyslných jedinců synonymem pro všechno, čemu nerozumí a na co se rádi rozčilují. Třeba, že může takto označený produkt obsahovat i vakcíny proti covidu.

Jakub Zieba hledal ale usilovně, až žábu našel, a to v produktu z Belgie! Na ruských potravinách ale žába nikde. Je to důkaz toho, že v Rusku je líp? Podle něj určitě ano. Snaží se ale být velmi diplomatický. „Ať už je to, jak chce s tímto logem, jestli tam dávají brouky nebo nedávají, to já už nevím, jak to je,“ vzkázal lidem toužícím po ruském blahobytu.

Milovník Stalina

Mimo jiné tento mladý fanoušek točí videa o tom, jak si buduje sbírku artefaktů spojených se Stalinem a chtěl by otevřít stalinské muzeum. Vykládá třeba o tom, jak prohlédl a změnil názor na jednoho z největších vrahů 20. století, který bez skrupulí likvidoval vlastní národ. Zieba sice uznal, že udělal nějaké chyby, jako právě ty represe a chyby při řízení státu, ale ty miliony mrtvol mu asi odpustil. To se stane.

Tento chlapec si jistě zaslouží další pokračování, protože jeho tvorba je vskutku skvostná. Stejně tak je nesmírná jeho láska k Rusku.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz