Hlavní obsah
Názory a úvahy

Soutěž o bizár roku: Vrabelovi věští astrolog o válce, Joch mluví o okupaci Slovenska

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay

Přestože máme teprve konec dubna, na sociálních sítích se v poslední době objevily hned dva adepti na největší bizarnost roku. Korunní princ českých dezinformátorů se poradil s astrologem a zjistil, že bude válka. Roman Joch také nezahálel.

Článek

„Láďo, jdeme do války. Je to špatný, lidé se podřídí, neslyší na naše hlasy. Myslí si své, ale doufají, že se jich to týkat nebude,“ napsal prý Vrabelovi jeho známý astrolog. Jeho jméno říkat nebude, protože možná to také byl jen hlas v jeho hlavě. Ten, který lid prý nechce slyšet. Jde samozřejmě o válku s Ruskem.

To s vážnou tváří Vrabel, mimochodem člověk již odsouzený za šíření absolutních dezinformací, říká ve videu na platformě Telegram. To, pro ty méně znalé všech temných zákoutí internetu, je něco jako facebookový messenger nebo prostě chatovací aplikace. Fungují na něm ale i takzvané kanály, které vypadají jako taková malá sociální síť. Lidé se do nich mohou přihlásit a odebírat tak zprávy od někoho, kdo je tam posílá.

Astrolog má vždycky pravdu

Právě Vrabelovo sdělení, které jako správný exponent české dezinformační scény natočil v autě, se objevilo na kanálu neČT24, což je v podstatě takové zesilovač absurdních blábolů a ruské propagandy. Vrabel k údajné věštbě astrologa dodal ještě to, že ČR Rusko vnímá jako stát, který shání zbraně pro jeho válku na Ukrajině a těmito zbraněmi umírají Rusové. „Čeští politici tvrdí, že chtějí válčit s Ruskem,“ dodal.

Informací má mnoho

Vrabel tedy již zpočátku svého vysílání řekl, že chce lidu sdělit neověřené informace. V překladu to znamená zhruba: „Tyhle bláboly jsem si vymyslel nebo vyhalucinoval“. Zpráva o příchodu válku totiž není jediné sdělení. Zjistil totiž také bombastickou informaci o tom, že poté, co se vrátit premiér Fiala z USA, dostaly všechny fakultní nemocnice pokyn, že mají udělat inventuru, zkontrolovat stav zásoba „udělat ekonomiku pro případnou válku“.

Ale to není všechno. Už 4. a 5. května mají do Česka přiletět vojáci z USA. A víte, jak to mistr Vrabel zjistil? Zavolal mu známý, který provozuje autobusovou dopravu. Někdo si u něj zjišťoval, jestli by mohl pomoci při přepravě vojáků. Budou mít prý zavazadla a kufry a jet mají z Prahy a z Mošnova, a ještě k tomu to zajišťují Poláci. To je historka, které snad nejde nevěřit. Poláci v ČR zajišťují přepravu vymyšlených vojáků z USA a většinou se taková věc řeší tak, že prostě zavoláte autodopravci, co běžně vozí zájezdy z vesnic na muzikály do Prahy, a u toho si objednáte transport vojáků. Hlavně jich bude hodně, dodal Vrabel.

Obsadíme Slovensko?

O velmi slušný zářez do internetových análů se ale postaral také ultrakonzervativec Roman Joch. Dnes je znám hlavně tím, že má za manželku předsedkyně Aliance pro rodinu, který přestože nezastupuje absolutně nikoho, tvrdí, že pořád bojuje za děti. Joch na sociální síti X přišel po prezidentských volbách na Slovensku se vskutku brilantní myšlenkou:

Nu, co na to říct. Asi je na místě začít pátrat po tom, zda neužívá nějaké omamné látky. Sám ale na sociální sítí ještě pokračoval. Lidem, kteří si z něj dělali srandu vzkázal, že brzy procitnou, protože má pravdu. „Kdyby hrozilo, že v ČR se chopí moci komunisté, nebo nár.-soc., taky bych chtěl, aby nás obsadili PL nebo SK. Pokud reálně hrozí, že Putin obsadí Ukrajinu, nenecháme Slovensko Ficovi, tj. Putinovi? Nebo ano?“ dodal. Jediní, s čím se tady dá souhlasit, je asi leda to, že Fico chce být Putinův poskok.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz