Hlavní obsah
Lidé a společnost

Stonišův „novinář“ Cimbál: V roce 1968 svítilo sluníčko a žilo se jako dnes

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pixabay

V naší přehlídce temných zákoutí internetu nemůže chybět maják údajné svobody projevu a boje proti „cenzuře“ Pavel Cimbál. Neochvějně šíří propagandu proti Ukrajině a nedávno z jednoho videa na youtube usoudil, že za komunismu se žilo krásně.

Článek

„Víte, už mne ta podprahová manipulace nebaví. Podle médií to skoro vypadá, jako by tu za socialismu byla jen šeď, beton a černobílý svět… Ne. Svět byl barevný, sluníčko svítilo a žilo se, jako dnes. Horor z toho děláte zbytečně…,“ napsal nedávno mistr Cimbál na sociální síti X. Jako obvykle, dostal od toho, čemu on říká liberální twitter, poměrně čočku.

Odhalil pravdu!

To ale on považuje za své vítězství nad jeho nenáviděnými liberály, ať už si pod tím představuje co chce. Cimbál prostě našel video na youtube z Prahy roku 1968 a usoudil, že protože svítilo sluníčko a lidi se smáli, tak nám tu o tom, jaký byl komunismus svinstvo, všichni neskutečně lžou. Vymluvit si to nedá. Když mu někdo připomene, že zrovna v tomto roce přijeli sovětské tanky, tak odpovídá stylem, jako by dostával výplatu přímo z Kremlu. „Takže nás okupovala Ukrajina…“ hlásí poslušně. On to přece ví.

Tento člověk mimochodem pravidelně o sobě mluví jako o novináři. Akorát k této profesi má asi tak zhruba stejně daleko jako ke kosmonautovi. Je mu to ale úplně jedno. Za žurnalistu se považuje proto, že publikuje v obskurním časopise TO Marka Stoniše, který se dá popsat asi jako zhmotnění jeho šílených snů a myšlenek v papírové podobě.

Dejte pokoj s Vrběticemi, já fandím Rusku

Podle dalších výlevů mistra Cimbála na sociálních sítích lze poskládat krásnou mozaiku jeho osobnosti. Uznává, že komunismus sice byl bordel, ale po roce 1989 tu je úplné peklo, takže to vlastně nebylo tak špatné. Stejně tak si bez problému vybral, na které straně dějin bude stát. Na té ruské. S Vrběticemi dejte pokoj, protože mu nikdo neukázal video, jak přímo tam Rusové dávají bombu, tedy žádný důkaz není. Ukrajina je vícenárodnostní a vícejazyčná země plná Banderovců a fašistů, kde je občanská válka. A ještě nás tu okupovali. Rusko je očividně jeho kámoš.

Ostatně třeba tvrdí, že Rusové vlastně už po staletí „hasí“ celoevropské průšvihy, tedy třeba první a druhou světovou válku a teď podle něj Ukrajinu. Rusko tedy očividně zachraňuje Ukrajinu tím, že ji chce zničit a bez problému vraždí tisíce lidí. Logika jako prase pane Cimbál. Proto také nemá problém popírat válečné zločiny Ruska, protože v jeho světě je všechno prostě naopak. Taky samozřejmě tvrdí, že všude je tu cenzura, protože píše blbosti po internetu a někdo ho zablokuje. To je důkaz.

Cimbál je prostě další exemplář člověka, kterého asi nikdo nemá rád, nikdo se s ním nechce bavit, ženy ho ignorují, tak se rozhodl, že zasvětí život šíření blábolů. Gratulki.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz