Hlavní obsah

Mír!!! Pomocí tamním lidem najít sama sebe a hlavně rozum.

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Jiří Vítek / Seznam.cz

Každý den jsme ve válce?

Článek

Vážení rozumní lidé,

necháváme se ovlivňovat oficiálními tvrzeními, že jsme ve válce.

Pleteme se do války občanské mezi dvěma postsovětskými zeměmi. Ta navíc probíhá i uvnitř každé z nich. Protože to jsou národy zvyklé vyhrávat, budou se za podpory všech zemí vybíjet do úplného zničení. Žila jsem tam určitou dobu a poznala, že obě strany jsou vlastenci a nevzdají se. Jejich vlastenectví bychom my vlezdoprdelkove mohli jen závidět.

Ti, kdo tvrdí, že jsme ve válce, jakoby prosazovali přání, abychom v ní opravdu byli. Dodávkami zbraní podporujeme zabíjení a destrukci.

Nechť pánové Lipavský, Fiala a další, obléknou bojovou výstroj a jdou se bít za své myšlenky. Přibrat mohou dámy Pekarovou a Černochovou, které tomu rozumí jako koza petrželi a jen opakují názory svých nadřízených.

Velet může pan prezident, který mně v tomto ohledu velmi zklamal. Jako bývalý voják by se svými zkušenostmi měl prosazovat, nehledě na názor vlády, co nejrychlejší konec konfliktu.

Nejsem na ničí straně, ale dosavadní dějiny ukazují, že proti Rusku nelze vyhrát. Je třeba znát dějiny. Buďme rádi, že jsme válku nezažili.

.

Ne válku, mír a obnovu je třeba prosadit. „Mír je život, boj přináší smrt.“ ( K. May - Winnetou).

Nelze než souhlasit.

Mgr. Marta Samešová.

BM

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Další články autora

Doporučované

Načítám