Hlavní obsah

Praha

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: My Trips

Pražský hrad

Praha je krásná a já se snažím objevit její krásy.

Článek

Památky

Clam-Gallasův Palác - je to spíše galerie, výzdoba zdí a podlah a stropů. Vstup stojí 250 Kč.

Hřbitovy

Toto je asi trochu kontroverzní místo. Buď tam někdo jde se podívat i když třeba jen na chvíli nebo tam lidé nechodí z různého důvodu. Já se tam většinou jdu jen mrknout, projít si hlavní cestu. V Praze jsem zatím navštívila krematorium Motol a hřbitov na Vyšehradě. Břevnovský hřbitov.

Sady

Letenské sady

Letenské sady se nachází u Technického muzea a patří mezi ty větší. V Letenských sadech můžete vidět historický kolotoč. Je zde krásný výhled na Prahu. Samozřejmě ikonické kyvadlo (metronom), Hanavský pavilon s restaurací.

Samozřejmě je zde několik možnosti kde si dat občerstvení, na podzim je zde k nalezení spousta kaštanů.

Církevní památky

Břevnovský klášter - Tramvaj 22 a 25

V okolí se nachází krásný park s dětským hřištěm, fotbalovým hřištěm a hřištěm na basketbal. Park s klášterem spojuje krásná alej. Na konci aleje se nachází rybník. Zahrady kláštera se zavírají ve 20 hodin. Hned za klášterem po schodech nahoru se nachází asi sad a po cestě se člověk dostane k bráně na hřbitov, která je teda zamčená.

Pražské věže

Říká se, že Praha má 100 věží a jelikož mám ráda pohled z výšky par jsem jich navštívila. K této příležitosti jsem si koupila vstupenku na 9 věži za 990 Kč. Platnost vstupenky je 1 rok.

Prašná brána - nadchází se u ČNB. Po cestě na vyhlídku se dozvíte informace o věži. Z věže je vidět Žižkovská věž, Obecný dům a další místa.

Staroměstská mostecká věž - nachází se na jednom z konců Karlova most u Klementina. Po cestě se dozvíte základní informace o věži a je zde krásný strop. Z věže je vidět Karlův most, Pražský hrad, Vltava a mnoho dalších krásných míst.

Malostranská mostecká věž

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám