Hlavní obsah
Nakupování

Amerika se stále vyplatí; životní náklady a ceny potravin v USA

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Myself :-)

V 90. letech chtěl do USA každý. Dnes už málokdo

Článek

Když jsem procházela v Kalifornii (mimochodem v nejdražším státě USA) uličkou supermarketu, přemýšlela jsem, zda se stále v USA vyplatí žít. A musím nakonec říct, že stále ano.

Foto: Myself :-)

Myself

Ceny potravin se už pomalu vyrovnávají cenám potravin v Česku, ale platy jsou v Kalifornii rozhodně na lepší úrovni. V Česku se ceny potravin neustále zvyšují, ale mzdy zůstávají jaksi zamrznuté v dřívější době.

Foto: Myself :-)

Myself

A i když je v Kalifornii drahé bydlení (nájem bytu o 2-3 pokojích cca $2.000) dá se to vyřešit velmi jednoduše. Např. pronájmem většího bytu či domu. Poté už se na nájem může složit více lidí a člověk tak nemusí žít od výplaty k výplatě, ale může si ušetřit i docela slušnou částku peněz.

Foto: Myself :-)

Myself

S platem je to v USA tak, že za den práce si může takový automechanik koupit velkou televizi. Za 4 dny velkou americkou ledničku. A nemusí si nic odtrhávat od úst.

Foto: Myself :-)

Myself

Za jak dlouho se na tyto věci šetří v Česku?

I když se někdy v USA jedná o pracovní tábor - člověk je někdy v práci od rána do večera, stále se v USA vyplatí žít, a když má pracující člověk na něco chuť, nemusí počítat kolik co stojí.

Foto: Myself :-)

Myself

Bohužel v Česku je stále čím dál tím hůř. A pokud se bude v našem státě neustále lhát, že se nebudou zvyšovat ceny potravin - daně, lepší to ani nebude.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz