Hlavní obsah
Jídlo a pití

Baklava - noční můra diabetiků

Foto: Pixabay

Když se řekne Baklava, mnoho lidí vůbec neví, o co jde.

Článek

Máte rádi sladké? Pokud ano, zaručuji vám, že vaše touhy po sladkém budou uspokojeny.

Baklava je totiž opravdu hodně sladký „zákusek“, který je populární např. v Turecku, na Balkáně, ve většině arabského světa a v zemích Střední Asie. Je to sladkost z vrstev tenkého taženého těsta známého jako filo, plněná např. sekanými ořechy, pistáciemi a slazená sirupem nebo medem.

Cukru je v přísadách tohoto pokrmu opravdu více než dost. Tato sladkost se sirupem z cukru dokonce i polévá.

Foto: Myself :-)

Pixabay

Ať už tedy máte rádi sladké jakkoliv moc, doporučuji se tomuto produktu spíše vyhnout. Nejen, že na cukru vzniká závislost, ale není zdravé to s ním přehánět, kór co se baklavy týče.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz