Hlavní obsah
Názory a úvahy

Joe Biden - zmatený starý muž, který by si měl radši užívat důchod

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pixabay

Stáří je smutná věc; o to víc, když jste americkým prezidentem.

Článek

Jedenaosmdesátiletý Joe Biden; prezident Spojených států amerických. Někdo by si mohl říct, že je asi vtip v tak pokročilém věku hájit tak důležitý post. Vždyť přece v takových letech už je u tak starého člověka zřejmá únava, zmatenost a mnohdy i demence.

V tomto případě to ale vtip opravdu není. Nejdůležitější hlava státu USA má opravdu takto požehnaný věk a mnohdy velmi udivující počínání k tomu. A pokud to nedošlo ještě až k demenci, zmateně vypadá kolikrát Joe Biden víc než dost. A že někdy jakoby zapomene co chtěl říct, tomu všemu jen přihrává.

Příkladů a tudíž i důvodů se prezidentování vzdát je víc než dost

Tak např. když si už v roce 2020 před prezidentskými volbami na mítinku ve Philadelphii spletl Joe Biden svoji vnučku s pět let mrtvým synem, když řekl „To je můj syn Beau,“ to byl trochu šok. Poté objal další vnučku Finnegan se slovy „To je má vnučka Natalie.“

Nebo když Biden tvrdil, že byl profesorem Pelsynvánské univerzity, ačkoliv nikde neučil, způsobilo další menší pozdvižení.

Foto: Pixabay

Pixabay

Joe Biden o sobě také prohlašuje, že je první černošskou ženou v Bílém domě. Konkrétně prý v rozhlasovém rozhovoru řekl „Mimochodem, jsem hrdý na to, že jsem, jak jsem řekl, první viceprezident, první černošská žena, která sloužila s černošským prezidentem.“ (Tak to už je vážně směšné.)

Nebo když po zakončení projevu v Severní Karolině podával ruku neexistujícímu člověku, a chvíli mu trvalo než si uvědomil, že mu nikdo nazpět ruku nepodá.

Takových podivně zmatených momentů má na svém kontě prezident Biden víc. A nejen zmatených. Přemýšlím v jakém rozpoložení Biden byl, když nazval reportéra Fox News „stupid son of a *tch“.

A já se tedy ptám; bude Amerika dost soudná na to, aby nasadila místo Bidena jiného kandidáta nebo nechá Joe Bidena pokračovat dál v jeho někdy až neuvěřitelných eskapádách?

Joe Biden řekl „Kandiduji dál a znovu zvítězím.“ Podivné ale je, že na mítinku ve Wisconsinu prohlásil, že „Znovu porazí Donalda Trumpa v roce 2020.“ Píše se ale rok 2024.

Já si tedy v tomto případě myslím, že už by za jeho vítězství nikdo ruku do ohně nedal.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz