Hlavní obsah
Aktuální dění

Má Texas právo na ostnatý drát?

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pixabay

Otázka nelegální migrace je v USA častá.

Článek

Nyní ve Spojených státech probíhá spor mezi Bidenovou administrativou a republikánským guvernérem Texasu Gregem Abbottem.

Texas- respektive guvernér Texasu Greg Abbott totiž nechal oplotit břeh řeky Rio Grande poblíž průsmyku Eagle Pass ostnatým drátem, a to kvůli nelegálním přistěhovalcům. A není se čemu divit. Když jsem se před pár lety pohybovala jako turistka v těchto místech, samotnou mě překvapilo, že hranice mezi Mexikem a USA šly zdolat pouhým přeskokem přes malou říčku.

Bidenově administrativě se však postup Texasu nelíbí, a tak naverbovala americkou pohraniční stráž, která měla za úkol plot přestříhávat. To se však nelíbilo Texasu a federální pohraničníky kvůli ničení plotu zažaloval. I když nižší odvolací soud žalobu přijal, ten nejvyšší soud zase zákaz ničení plotu zastavil a zrušení nevysvětlil.

Spor obou stran tak pokračuje a 7.února má odvolací soud v New Orleans vyslechnout argumenty obou stran.

Jaký názor na nelegální migraci máte Vy?

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz