Hlavní obsah
Názory a úvahy

Neustálé zdražování - lehká cesta k bezdomovectví

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pixabay

Mnoho rodin se již nachází na pokraji živoření.

Článek

Pokud si někdo myslel, že zdražování je konec, tak se bohužel spletl. Podle ekonomů se bude zdražovat dál a i když prý pomalejším tempem, tak přece.

Jako by nestačilo, že pokud je člověk sám a pracuje například v obchodě, nemá šanci přežít měsíc bez strádání. A to se mají náklady na bydlení ještě zvyšovat. Když k tomu připočítáme energie a potraviny, tak buď člověk musí mít dvě zaměstnání nebo někoho, kdo to bude táhnout s ním.

Mnoho rodin se nachází na pokraji chudoby. A když vidím staré lidi, kteří počítají drobné na rohlíky, svírá se mi srdce.

Páni poslanci by se měli zamyslet, až si budou dávat oběd v poslanecké kantýně za 30 Kč. A to nad tím, zda si zaslouží za práci, kterou odvádějí, dostávat tak vysoké platy a tolik výhod k tomu. A že lidé, kteří celý život opravdu dřeli pro lidi jako například horníci, uklízečky, doktoři, prodavači atd.- to ti by zasloužili větší ocenění.

Snad jednou přijde doba, kdy budeme uvažovat více srdcem než hlavou. Bohužel si ale myslím, že si budeme muset ještě nějaký čas počkat.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz