Hlavní obsah
Cestování

Tajemství zchátralé vily Magnoni: Dětský křik a tajemná postava v okně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Rapallo80 / Creative Commons / CC BY-SA 4.O

Ve městě Cona, v blízkosti Ferrary, se nachází opuštěná vila, která je dobře známá mezi místními obyvateli. Jedná se o vilu Magnoni, která již několik let chátrá a dějí se v ní nevysvětlitelné věci.

Článek

Kousek od města Ferrara se rozkládá Cona, oblast známá především díky nemocnici Sant'Anna, avšak i díky jinému tajemnému místu, Ville Magnoni. Toto bývalé luxusní sídlo, které se skládá z obytné budovy, stájí a rozsáhlých zahrad, je viditelné z provinciální silnice 22 v regionu Emilia-Romagna. Nachází se na samotném okraji malého lesa, dostatečně daleko od ostatních lidských stavení.

Celé panství je již po mnoho let zcela prázdné, a tak se před nějakou dobou místní podnikatelé pokusili celý komplex koupit. Bohužel však nedokázali kontaktovat majitele, ani jednoho z jeho dědiců. Dům se tak stále nachází v dezolátním stavu a poutá pozornost všech, kteří projíždějí okolo.

V zákoutí místních pověstí se ukrývá starý příběh o čarodějnici, která bdí nad domem a touží po pomstě. Právě tato pověst o jedné letní noci v osmdesátých letech sem přilákala návštěvníky. Čtyři odvážní chlapci se rozhodli prozkoumat nejprve zarostlou zahradu a poté i vnitřek vily. Jestli chlapce motivovala čistá zvědavost, touha po nevšedních zážitcích či obyčejný hec se dnes už nedozvíme. Z vyprávění však víme, že průzkum přízemí probíhal poklidně. Potíže nastaly až při obhlídce druhého patra. První nástrahou byla shnilá podlaha, kterou se málem chlapci zřítili zpět do přízemí, co však ale chlapce skutečně vyděsilo, byl dětský křik, který se linul celou budovou a nesl s sebou po celé vile zvláštní chlad.

To chlapce až k smrti vyděsilo. Byli si přeci jistí, že je dům už dlouhá léta opuštěný. Dali se tedy na zběsilý útěk. Jakmile se dostali ven, zjistili, že tam ale nikdo jiný nebyl. V tom pozvedli své pohledy k oknu druhého patra, kde spatřili v temnotě siluetu velmi stařičké ženy, která jim bez okolků naštvaným hlasem nařídila, aby ihned odešli. Nasedli do auta a rychle se rozjeli pryč z nehostinného místa. Zběsilá jízda nocí se však jen po několika metrech proměnila v hrůznou tragédii. Řidič ztratil kontrolu nad vozem a nekontrolovatelně sjel z vozovky. Při této nehodě tři ze čtyř chlapců zemřeli. Pouze jeden tak svědčil při následném výslechu u policie.

Foto: Pedro Figueras / Creative Commons / Pexels.com

Od tohoto dne se tajemství prohlubuje a legenda nabírá na síle. Úřady se snažily kvůli této tragédii zazdít vchody a okna do vily, ale vždy po několika dnech se objevilo okno, které zůstalo nezazděné. Bylo to právě to, z kterého se měla vynořit tajemná stará žena, o níž podal svědectví poslední přeživší chlapec.

Podle jiných zdrojů se obec rozhodla uzavřít všechny přístupy k vile, protože hrozilo její zřícení. Jediným otvorem, který zůstal neuzavřený, bylo okno ve druhém patře, neboť bylo považováno za nedosažitelné.

Od té doby se našlo mnoho zvídavých jedinců fascinovaných duchařskými příběhy, kteří se vypravili do těchto míst a tvrdí, že slyšeli ženský šepot uvnitř vily, který jim nařizoval odejít. Existují i jiné zprávy o děsivých dětských výkřicích a temných stínech, které byly spatřeny u okna. Nicméně nelze jednoznačně určit, zda jsou tyto zprávy pouze důsledkem sugesce, nebo jde o něco mnohem horšího.

Pravděpodobně právě nehoda čtyř chlapců vytvořila a udržuje naživu tuto městskou legendu. V Itálii totiž existuje mnoho opuštěných domů v dezolátním stavu. Prakticky v každém městě, malém městečku a vesnici se nacházejí místa obklopená tajemstvím, kam se nikdo neodváží přiblížit z obavy, že se stanou svědky paranormálních jevů. Opuštěná místa jsou jako mucholapky na děsivé příběhy, což fantazii každého člověka jenom podněcuje.

Zpracováno na základě článku o Čarodějnice z vily Magnoni.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz