Hlavní obsah
Názory a úvahy

Doma jsme vypnuli wifinu a zjistili, že bez ní nedokážeme ani hodinu žít

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Freepik

Jsme oběti moderních technologií, nebo jsou tak běžnou součástí našich životů, že už bez nich nemůžeme normálně žít?

Článek

Co se stane za pohromu, pokud přijdete k Wi-Fi routeru a záměrně ho vypojíte ze zdi? Radši to nezkoušejte. My to udělali a zjistili, že bez internetu nedokážeme žít. Ani hodinu. Najednou jsme zjistili, nakolik je pro nás internet důležitý. Jak se stává nezbytnou, samozřejmou součástí našeho dne.

Přístup k informacím

To, že sedíme a čučíme do mobilu, ještě neznamená, že zde denně sjíždíme nesmyslná videa nebo že zde hrajeme hry. Na co noviny, na co večerní zprávy, když se vše dozvíme skoro okamžitě, skrz online zpravodajské portály. Ale když je vypnutá Wi-Fi, najednou zjišťujeme, že jsme rázem odstřiženi od světového i tuzemského dění. Vůbec nevíme, co se kolem nás stalo. Zvláštní pocit.

Komunikace

Jasně, v případě nouze jsou SMS zprávy nebo telefonní hovory. Ale kdo jich v dnešním světě nějak aktivně využívá? Většinou se dá vše vyřídit přes různé online komunikační aplikace. No jo, ale když vám nejde Wi-Fi, nejenom že nemůžete nikomu napsat, ale také nevíte, zda někdo nenapsal vám. Na druhou stranu, když by to bylo opravdu důležité, je velká pravděpodobnost, že by zavolal. Ale stejně, co když nám kvůli vypnutému internetu něco uteklo.

Televizní program

Tak co si pustit televizi? Smůla, bez internetu to také nepůjde. I tady nás dohnala absence internetu. Místo klasické antény, na kterou chytíme pár programů, máme internetovou televizi. Nabídka a kvalita je úplně někde jinde. No jo, ale ve chvíli, kdy Wi-Fi nejde, můžeme sledovat jenom zrnící obrazovku, protože naše aplikace se nenačte. Co teď?

Bezpečnost

Nejenom náš volný čas nebo naše kratochvíle. Najednou zjišťujeme, že bez internetu nefungují ani naše bezpečnostní kamery. Tedy takto, běží, natáčí, ale k záznamu nemáme žádný přístup. Ani nám nepřijde upozornění. Ne, že bychom se nutně báli nějakých zlodějů, ale přece jenom, není dobrý pocit, když nevíme, co se může venku u našeho plotu zrovna dít.

Anketa

Dokážete žít delší dobu bez internetu?
Ano, v pohodě
63,2 %
Ne, vůbec
15,8 %
Nevím, nezkoušel jsem
21 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 19 čtenářů.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz