Hlavní obsah
Umění a zábava

Pivní dieta. Redukční hit nejen pro muže, se kterým se hubne rychle, ale draze

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Freepik

Diet existují desítky, možná stovky. Revolucí ve světě hubnutí je pivní dieta. Hit, který vytvořili štamgasti restaurací čtvrtých cenových skupin.

Článek

Kdo se někdy rozhodl zhubnout, ten přišel na to, že má z čeho vybírat. Že existují desítky až stovky různých dietních programů. Od těch normálních, po ty šílené. Ale ještě nikdo nikdy nepřišel s takovou revolucí, jakou je pivní dieta. Hit, na kterém desítky let každý den usilovně pracovali štamgasti pochybných lokálů.

Začneme u příjmu

Průměrný dvanáctistupňový ležák má kolem 200 kalorií v jednom půllitru. Pokud jde o lidskou spotřebu, ženy denně spálí zhruba 1 500-2 000, muži kolem 2 100-2 600 kalorií. A teď už stačí jenom počítat. V ideálním případě může žena denně loupnout pěkných 10 kousků, muž dokonce třináct. A to s jistotou, že denní příjem kalorií nepřekročí příjem. U slabšího piva se počet může i zvyšovat.

Zatímco v případě klasických jídel je nutné jednotlivé porce vážit a hledat si složitě složení a obsah kalorií, u piva je to jednoduché. Pije se po půllitrech a spočítat přijaté množství klidně zvládne i žák základní školy. Udržet příjem na uzdě není nic složitého.

Účinky jsou benefity

Po alkoholu se nám občas stává, že je nám horko. Při hubnutí požadovaný stav, jelikož s vyšší teplotou dochází i k lepšímu spalování tuků. To ale není vše. Po konzumaci alkoholu dochází také ke zvyšování tepové frekvence. Toho se snaží mnozí docílit v tělocvičnách, přitom jak vidno, stačí sedět u stolu a lít do sebe jedno za druhým. Teplota těla i tepová frekvence stoupají, ideální základ pro efektivní hubnutí.

Tekutiny cirkulují

Základem každého hubnutí je také dostatečný pitný režim. Dát 10–13 kousků znamená vypít přes pět litrů. To je vysoce přes doporučený denní příděl tekutin. Takže dehydratace se úplně nemusíme obávat. I když…

Pivo má však močopudné účinky. To, že se vám po pivu chce častěji na záchod, není jen pocit ve vaší hlavě, ale je to realita. Daná složením tohoto oblíbeného nápoje. Ale neberte to jako negativum, naopak. Při pivní dietě je to další z benefitů.

Je tu druhý den

Stejně jako u jakékoliv jiné diety, ani u té pivní se nesmí nic flákat a musí se vše dodržovat naplno. Takže opravdu dát těch 10–13 kousků. To zajistí správný dietní stav druhý den. Onu populární kocovinu. Jejím benefitem je opět vyšší tělesná teplota a vyšší tepová frekvence – tedy věci, které napomáhají hubnutí.

Je to ale také nevolnost. Když je opravdu výrazná, obsah žaludku míří z těla ven ústy. Představa ne příliš lákavá, ale při pivní dietě příjemný bonus. Stejně jako je bonusem i celkové nechutenství během kocoviny. Kdy prostě nemůžete pozřít ani sousto suchého rohlíku. Ale berte to z té pozitivní stránky, pivní dieta vám ukázala další klad.

Jak začít?

Před návštěvou restaurace byste se měli pořádně najíst, ať máte slušný základ. Poté také stoupněte na váhu a zapište si hodnotu. Následně můžete vyrazit do restauračního zařízení na konzumaci 10 – 13 dvanáctistupňových ležáků. V tu chvíli je už důležité nejíst.

Pokud dodržíte daný příděl, pivní dieta začíná fungovat. Tělo začne vylučovat vodu, zvracením vyloučíte obsah žaludku, zvýšený tep a teplota napomohou spalování. Vlivem kocoviny budete o hladu i druhý den. A teprve ve chvíli, kdy začínáte mít pocit, že už do svého těla dokážete dostat nějaké to jídlo a pití, vytáhněte váhu.

Stoupněte si na ni, zapište si hodnotu a tu porovnejte s tou předchozí. Vaše váha bude nižší. Důkaz, že pivní dieta funguje. Jen trochu leze do peněz a není moc vhodná pro lidské zdraví…

Anketa

Budete dietu zkoušet?
Ano, tak jako všechny ostatní
10,2 %
Ano, rád se napiju
63 %
Ne, bojím se o játra
20,4 %
Ne, nechutná mi pivo
6,4 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 108 čtenářů.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz