Hlavní obsah
Obchod a průmysl

Samoobslužné pokladny jsou zlo, zvlášť když jdete s nevychovaným dítětem

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Freepik

Je mnoho příkladů, jak vám samoobslužné pokladny znepříjemní život. A když máte nevychované dítě, jen se to násobí.

Článek

Když mám jen malý nákup a zároveň štěstí, je samoobslužná pokladna výhra. Během pár desítek vteřin vše namarkuji, zaplatím a odcházím. Horší to je, když nastane problém. Když je potřeba odsouhlasení věku, když nesedí hmotnost, nebo třeba nefunguje čárový kód, nebo nesouhlasí cena na výrobku. V takovém případě je samoobslužná pokladna spíše přítěží. A to nemluvím o situaci, kdy mám s sebou svého ne úplně dokonale vychovaného syna.

Ach, to dítě

Nejenom, že při nákupu s dítětem musíte odolávat všem těm lákadlům, kterých je plný obchod. Musíte vysvětlovat, proč nekoupit tohle a tamto. A zároveň si musíte prosadit, co koupit, protože vám to doma chybí.

A dříve nebo později to prostě začne. Váš potomek má hlad a bude chtít rohlík. Později zatouží třeba po ovocné nebo tvarohové kapsičce, ze které si v nákupním košíku trochu odsaje. Určitě bude mít také žízeň, a tak odpije z lahve, kterou jste mu koupili. Jít v tuhle chvíli na samoobslužnou pokladnu by byla vyložená sebevražda.

Nic nebude souhlasit

Pravda, jednou jsem to zkusil a byla to noční můra. Jaksi jsem si neuvědomil, že u čtvrtky snědeného rohlíku, u odpitého nápoje a od ochutnané ovocné kapsičky, nebude sedět hmotnost. A to znamená nejenom přerušení celého procesu markování zboží, ale také to znamená nutnost čekání na obsluhu. A to hned třikrát. Skoro jsem se hanbou propadal, když musela obsluha znovu jít vyřešit problém s nesedící hmotností.

Radši na klasickou

Přiznám se, že než si komplikovat život, radši mu ten rohlík, pití a jídlo dám. Jelikož to zboží zaplatím, opravdu nemám problém s tím, že ho začne jíst dříve, než projdu pokladnou. Nikomu žádná škoda nevznikne a vcelku je mi fuk, že někteří lidé tvrdí, že se to nesmí.

S tímto mým přístupem ale musím mít jedno jediné pravidlo. Jít vždy jenom na klasickou pokladnu. Tady žádnou hmotnost nikdo neřeší. Pokladní je úplně jedno, jestli markuje prázdnou lahev, nebo že na kase zaeviduje 5 rohlíků, i když v sáčku bere do ruky jenom 4. Možná bude mít uštěpačnou poznámku, že jsme vypili a snědli něco, co ještě nebylo naše. Ale jak jsem psal, tohle je mi úplně fuk, když věc nahlásím, za krádež to nepovažuji.

Anketa

Měli jste na samoobslužné pokladně problémy?
Ano, vcelku pravidelně
19,7 %
Občas se nějaká komplikace přihodí
45,7 %
Ne, vždy vše proběhne tak, jak má
11,4 %
Nevyužívám samoobslužné pokladny
23,2 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 446 čtenářů.

Zdroj: https://www.seznamzpravy.cz/clanek/nazory-komentare-pod-carou-samoobsluzne-pokladny-jsou-past-pro-vsechny-243573

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz