Hlavní obsah

Lego muzeum Poděbrady

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Nikola Nikol 310

Máte doma malé děti, které mají rády stavebnice? Obvykle najdou pod vánočním stromečkem různé druhy Lego. Využijte příležitosti, když je venku špatné počasí, a vydejte se do muzea Lego. Je to skvělý způsob, jak strávit den plný zábavy a učení.

Článek

Kde muzeum lega najdete?

Pro rodiny s malými dětmi, které mají rády stavebnice, je návštěva muzea Lega ideální volbou pro špatné počasí. V České republice najdete muzea Lega na několika místech. Největší a nejznámější muzeum je v Praze, ale existují i další možnosti. Například v jižních Čechách můžete navštívit muzeum v Táboře, nebo pokud si chcete užít Lego příběh na maximum, může být pro vás ideální Legohotel v Kutné Hoře. Naše rodina si nedávno užila výlet do muzea v Poděbradech, kde jsme strávili den plný zábavy a objevování.

Čím se muzeum lega liší?

Poděbradské muzeum Lega se pyšní jedinečnou expozicí, která vyniká mezi ostatními. Návštěvníci zde mohou obdivovat nejen širokou škálu modelů z každé série lega, ale také ‚třešničky na dortu‘ - speciální modely, které jsou k dispozici pouze v tomto muzeu. Tyto exkluzivní exponáty dodávají muzeu osobitý charakter a činí z něj nezapomenutelnou zastávku pro všechny milovníky lega

Na co se můžete těšit?

Na 3000 exponátů, nebo Lego Libereckou radnici. Nejmenší by mohla zaujmout expozice od Lego Duplo. Pro chlapce je tu spousta exponátů od Lego City včetně červeného Porsche.

Na své si přijdou i malí minecrafťáci a rodiče určitě zaujme velká expozice od Lego Star Wars včetně Hvězdy smrti.

Nemusíte se bát, nenechají vás se jen dívat přes výlohy na expozice, ale také vás pustí do veliké herny plné Lego kostiček a nemusí si hrát jen děti. Také mají pro vaše ratolesti připravenou hru, za kterou dostanete při odchodu diplom.

A jestli si chcete odnést z muzea i něco jiného než diplom a plnou hlavu zážitků, tak nezoufejte. U vstupu je malý, ale nabitý krámek, kde seženete svou oblíbenou stavebnici.

Také se dozvíte něco o historii Lego. Věděli jste třeba, že se Lego vyrábělo z jiného materiálu než dnes? A co třeba v jakém roce vznikla první kostička Lego?

Co můžete navštívit po prohlídce?

Pokud máte ještě po návštěvě muzea Lego čas, vyzkoušejte návštěvu i muzea filmových legend, které je hned naproti. Za hezkého počasí se můžete projít po kolonádě nebo si prohlédnout Labe. Pokud máte zájem o historii, můžete navštívit místní historické muzeum. Pro milovníky umění je zde také galerie s pravidelně se měnícími výstavami. A pokud máte rádi přírodu, můžete se vydat na pěší túru po okolních lesích.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám