Hlavní obsah

Sokol, tradice a nebo přežitek

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Wikipedia

Během dnešního večera a zítřejšího odpoledne můžeme na televizích obrazovkách sledovat celonárodní Sokolský slet. Tato tradice se pyšní sestavami už 150 let.

Článek

Historie

První sokolský slet se odehrál na Střeleckém ostrově v Praze v červnu roku 1882 pod heslem „Tužme se!“. Tehdy se sešlo 700 mužů a tisíce diváků přihlížely sestavám.

Význam sletu pro společnost

Sokolský slet je významnou událostí, která spojuje lidi v České Republice a slaví jednotu, zdraví a ducha soutěže. Je to oslava tělesného cvičení, sportu a společenství, která má hluboké kořeny v české historii.

Sportovní disciplíny na sletu

Letos nevidíte cvičit už jen muže, ale už dlouhé roky na sletu můžete vidět cvičit jak ženy, tak zejména děti, který se celý rok připravují ukázat jednotnou sestavu.

Na XVII. všesokolském sletu v Praze se předvádí sportovní gymnastika, týmová gymnastika a lehká atletika.

Jak slet probíhá

Sletový týden začíná slavnostním zahájením v Národním divadle a vrcholí hromadnými skladbami na fotbalovém stadionu Slavie Praha. Zúčastní se ho zhruba 20 000 cvičenců nejen z Česka.

Závěr

Tato tradice navazuje na slavnou spartakiádu, kterou někdo miloval a někdo nenáviděl.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám