Hlavní obsah
Názory a úvahy

Němcová a Lipavský mají jedno společné. Předraženou loutkohru

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: pixabay

Kam je nasměrujete, tam zůstanou. Penízky přece nesmrdí. M. Němcová je jen loutkou do počtu v senátu a J. Lipavský umí zahrát každou falešnou roli.

Článek

V senátu i zadarmo je drahá

Od Miroslavy Němcové už skutečně nelze očekávat nic moudrého a už dávno nepatří do politiky. Občas na sebe upozorní nějakým výkřikem kritiky, to jen, aby se na ni nezapomnělo. Její prohlášení nejsou důvěryhodná. Snad její sebestřednost a nabubřelost trochu splaskla a již pochopila, že veřejnost ji nebere vážně. Do senátu jen dochází, a to je všechno.

Že je senát úložiště neschopných politiků, tak se to o nich říká, si nemyslím úplně o všech. Ale že bychom se bez senátu obešli, to tedy sdílím. Je známé, že na počet obyvatel naší země máme prvenství v počtu poslanců a senátorů. To stojí dost velké peníze.

Z nuly dosáhl až na ministra zahraničí ČR

Jan Lipavský ničím neohromil, žádné mimořádné výsledky nevykázal a nikdo si tedy nevšiml, že by byl tak skvělý ve své pozici. Najednou povyrostl (já bych řekla že spíš do šířky) z té přemrštěné chvály Petra Fialy, jak je velmi dobrým ministrem v zahraničních záležitostech.

Je to jen hrané divadlo, které předvádí Petr Fiala a Jan Lipavský se skvěle zhostil role jeho loutky.

Když se Pirátská loď potápěla, rychle utekl

Bezpáteřní Jan Lipavský byl součástí strany Pirátů bezmála deset let, nyní je ve vládě jako nestraník. Hrozně rychle zapomněl na všechny, kteří mu pomohli se vyšplhat nahoru a klidně je hodil přes palubu. Raději se bude vozit dál v limuzíně, cestovat do zahraničí, mít dostatek peněz a všech výhod, které z toho plynou.

A takhle se ve vládě hospodaří. Tři roky jsme platili zbytečné ministerstvo, celou tu dobu vznikaly pro Piráty účelově nově vytvořené funkce, a najednou je nepotřebujeme, obejdeme se bez nich. Podivná strategie a hazardérství s penězi daňových poplatníků.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz