Hlavní obsah
Názory a úvahy

Petr Fiala v nedělní Partii, eskalace debaty a ruce v akci

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pixabay

Premiér chtěl rozhýbat emoce a vznikla z toho fraška. Tu předvedl famózně v pořadu Partie na TV Prima tak, že ustavičné šermování rukama připomínalo spartakiádní vystoupení.

Článek

Mohlo za to nálepkování - jste bez emocí

Nejspíš mu nějaký poradce doporučil, jinak ani není možné, že by klidný a rozvážný, ne však vždy pravdomluvný Fiala, změnil jen tak výrazně rétoriku a střídal dynamičnost. Při debatě s televizní moderátorkou Terezií Tománkovou dokazoval sobě a všem sledujícím, že se umí pořádně naštvat, a to se vším všudy.

A tak se premiér do rozhovoru opřel s veškerou vervou. Zvyšoval bezdůvodně hlas, jel jako rychlík, aniž by respektoval moderátorku, která měla potřebu do debaty vstoupit, vybíral v rychlosti zatáčky, bez ohledu na to, že odbočoval od tématu. Skákal moderátorce neustále do řeči za pomoci své přemrštěné gestikulace.

Opakoval stejné fráze jako v minulých dnech, kriticky zaměřené na Piráty, samozřejmě, je to téma, které rezonuje, a je co řešit, ale projev Petra Fialy byl odpudivý. Jeho hlasité přetahování o řeč, doprovázené nevhodným šermováním rukama nahoru, dolů, nucený smích, který kontrastně přecházel v podrážděnost na každou otázku.

Skvělá moderátorka

Paní Terezie Tománková, disponující profesionalitou, měla co dělat, aby stihla vyslovit danou otázku, neboť stále hrozilo, že ji nestačí říct. Musela značně zrychlit tempo při formulaci otázek a při obsažném souvětím to bylo náročnější. Její otázky byly, jako vždy přímé, dobře formulované. Dokázala mu naznačit, že jeho sebechvála přesahovala meze. Zvládla vše na výbornou.

Jasná účelovka, čekání po volbách

Proč Petr Fiala neřešil zbabraný stavební zákon již před dvěma měsíci? Záměrně se nic nedělo, probíhaly jen letmé informace, že digitalizace stavebního řízení pokračuje s jen drobnými vadami, které budou odstraněny. Až teprve nyní, když volby pro SPOLU zaznamenaly prohru, se hledal viník.

Černá ovce Ivan Bartoš

Fiala obhajuje odvolání Bartoše jako nutnost, neboť se ukázalo, že digitalizaci stavebního řízení beztak nezvládne a řešením není ani dávat mu další šanci. Ovšem Piráti po neúspěchu ve volbách berou jeho odvolání jako drsné vykopnutí z vlády.

Falešná proklamace vlastního vítězství

Po druhém kole senátních voleb a hláška Petra Fialy, že jednoznačně jako vláda volby vyhráli nad opozicí, opět svědčí o velké aroganci, nabubřelosti a nedostatku sebereflexe Petra Fialy.

ANO drtivě převálcovalo strany v krajských volbách, několikrát znásobilo počet senátorů a voliči tímto jasně ukázali, kdo je celkový vítěz voleb.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz