Hlavní obsah
Názory a úvahy

Trochu poezie: Kde vzít peníze na šaty první dámy

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pixabay

Ostuda, která se nevidí. Škemrat o peníze pro paní prezidentovou se nikdo nestydí. Z historie víme, že o žádnou z prvních dam tento problém nezavadil. Až nyní se tu zrodil.

Článek

Není nic důležitějšího v této době k řešení, z jakých peněz oblékat první dámu, vyvolává zděšení.

Tak ať jí ze svých peněz manžel dá…zbláznili jste se, ten má málo! S prezidentským platem a součtem všech náhrad, by to suma sumárum nejméně půl miliónu dalo.

Když budeme trochu přemýšliví, najdeme v tom shodu. To se přece musí první dámě promítnout do důchodu, trvalý prospěch z toho mít a stát pěkně podojit.

Manželé Petr a Eva Pavlovi se zdáli sympatičtí a skromní být, sympatie zůstaly, ale skromnost pozbyli. Dřív jim stačila flanelová košile z polské tržnice, teď jim jsou málo pohromadě sta tisíce.

Pan prezident nechce, aby první dáma sbírala drobky od jeho stolu. Větší trapnost už snad nemohl říct. No uznejte, kdo z nás by nechtěl sbírat drobky v podobě sta tisíc.

Ale klid, řešení se hledá. Reprezentovat náš stát, to se jen tak nezdá.

Pohledná dáma paní Eva módě neholduje a moc nerozumí, co mívá na sobě, nikoho neoslní. Možná stylista má na tom podílově vinu.

Zanechme spekulací, kdo na čem nese vinu a řekněme si vše na rovinu. Nechť si první dáma koupí šaty ze svého! Jak malicherné a hloupé jsou tyto věci, i bez nich se dá snadno žít.

Ale sociální těžkosti národa se nedají obejít. Rozhazovačná vláda lidi málo zajímá, peníze létají na jednu či na druhou stranu. Kde je potřeba, tam stále chybí. Pokud rozhodují o sobě, malá domů, je hotovo rychlostí uragánu.

Co na tom, že jsou mladé rodiny, které nemají pro své děti ani na školní obědy. Vždy je mně líto, když tohle slyším. Většina dětí zasedne v jídelně společně k chutnému talíři, ale jsou děti, které mají také hlad, a místo oběda najdou doma sotva oplatku ve spíži.

Je to již pár roků, co je paní Eva titulována první dámou, ale nic moc o ní nevíme. Ovšem, když se jedná o peníze, tak o ní zvučně slyšíme.

Co prospěšného dělá pro náš stát? Ale ano, umí hezky děkovat statečným hasičům po povodních, kde nasazovali své životy. Děkovačka čtená z papíru. Proč se to nenaučila zpaměti. Za mě je to velmi neosobní. Zasloužili by si víc.

Největší trapas nastává, když stát jen slibuje a adekvátní odměnu hasičům nedává. Je to bída, moc to není, jednoduše řečeno, troškaření.

Co vlastně znamenají nějaké šaty a oblečení první dámy, to jsou jen bezvýznamné prkotiny. Udělejme již za tím tečku.

Nyní prezident bere zpátečku, co se vypráví, prý pravda není, chtěl jen, aby manželce bylo hrazeno zdravotní a sociální pojištění.

Tak uvidíme, co nám časy přinesou. Jasné je, že s námi pěkně vydrbou.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz