Hlavní obsah
Cestování

O víkendu levně na pražskou věž. Další víkendy i s dětmi na Petřín. Jedinečná akce právě probíhá

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Sht.Eitan / Wikipedia Commons / CC BY-SA 3.0

Už v minulých týdnech jsme vás informovali o jedinečné akci Prague City Tourism, která právě probíhá. Tento víkend se můžete zúčastnit další zvýhodněné akce a máme pro vás tipy na další týdny.

Článek

Prague City Tourism, oficiální organizace destinačního managementu hlavního města Prahy, slaví 65. narozeniny, a tak pro nás již několikátým týdnem přináší víkendové zlevněné vstupy na některou z pražských věží. Tento víkend 25. a 26. února můžeme za symbolickou cenu 65 Kč navštívit Staroměstskou mosteckou věž, která tvoří vstup na Karlův most ze Starého města.

Tato věž byla postavena spolu s Karlovým mostem zhruba v polovině 14. století a je považována za jednu z nejkrásnějších gotických staveb, které se nachází na území Evropy. Vy máte nyní možnost ji navštívit za méně než polovinu.

Foto: Estec GmbJ, Billig Hotel in Prag / Wikipedia Commons / CC BY-SA 3.0

V pozadí obrys Staroměstské mostecké věže

Kromě působivého interiéru věže můžeme navštívit i její sklepení, kde bude ke shlédnutí krátký film o legendě Karlova mostu. To nejlepší na nás ale teprve čeká. Pokud zdoláte 138 schodů směrem k vrcholu, naskytnou se vám jedinečné výhledy na Karlův most z ptačí perspektivy, úchvatná panoramata Hradčan i trochu jiné pohledy na Staré město a jeho mnoho věží. Výhled z této věže je jeden z nejpůsobivějších, který můžete v Praze zažít. Nejste totiž někde daleko od centra, ale jste prakticky v jeho středu. Tak se přijďte také podívat a odhalte mystérium Staroměstské mostecké věže.

Foto: Moyan Brenn / Wikipedia Commons / CC BY 2.0

Úžasný výhled ze Staroměstské mostecké věže

Pokud se vám celá prohlídka věže bude líbit, můžete sem dorazit i další víkend, kdy bude možné vystoupat na Malostranskou mosteckou věž, která je také branou Karlova mosta, ale na opačné straně Vltavy. Nabízí však neméně krásné a netradiční výhledy.

Akce trvá až do dubna a nabízí návštěvníkům o víkendech vždy jednu z pražských věží. V dalších týdnech bude možné navštívit například Prašnou bránu, Novomlýnskou vodárenskou věž či Petřínskou rozhlednu. Zejména pro děti je pak vhodný víkend, kdy se za zlevněné vstupné dostanete do Zrcadlového bludiště na Petříně, kde si se svými ratolestmi užijete spoustu legrace.

Tak neseďte doma, Praha volá.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz