Hlavní obsah
Hry

Chcete na chvíli vypnout? Pirátské kostky jsou slušnou volbou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Ondřej Zeman

Piráti, drahokamy i divoké kostky. Přesně to a mnohem víc vám nabídnou Pirátské kostky.

Článek

Říkáte si, že Chytré kostky nejsou úplně něčím pro vás? Tak to tu mám ještě jednu hru, ve které také neschází kostky, ale rozhodně tu nehraje prim rychlost. Pirátské kostky jsou kouskem, ve kterém najdete jak osm kostiček, tak i karty. Ty vytahujete během hraní z balíčku. Na startu vždy nejdříve vytáhnete z balíčku kartu, načež provedete hod kostkami. Pokud vám hod nesedí určité kostky lze házet znovu. Pokud tedy ovšem nepadnou lebky, to pak máte po opětovném házení. Jakmile máte doházeno nastává zaznamenání bodů, načež hráč načež hraje další na řadě.

Foto: Ondřej Zeman

Karty vám občas dokáží v Pirátských kostkách slušně píchnout.

Někdy vám prostě jdou karty na ruku

Zajímavé je, že si lze odložit kostky stranou a následně s nimi pracovat v rámci hodu. Vždy však musíte vrhnout minimálně dvěma kousky. Jak už navíc bylo řečeno, když padne lebka, už si s daným kusem znovu nehodíte. Jakmile navíc dosáhnete tří lebek máte po házení a navíc nedostanete ze své „expedice“ žádné bodíky. Tedy za předpokladu, že se jedná o další hod. Jestliže je to první pokus zamíříte na ostrov Lebek, kde odložíte už hozené lebky a dáváte se do házení, jehož cílem je získat další lebky. Ty totiž ovlivňují negativně další hráče, kterým berou za každý hozený kus 100 bodíků. Škodit však můžete pouze do momentu, kdy vám padají lebky. Jakmile dostanete jiný obrázek „dobrodružství končí“.

Foto: Ondřej Zeman

Během hraní Pirátských kostek vám může padnout pestrá škála možností.

Vytáhnout si lze leccos

Na kostkách totiž nejsou pouze lebky, ale také penízky diamanty, nebo meče. Čím více stejných symbolů máte, tím více bodů získáte. Celkovou hodnotu je pak možné podpořit kartami, které jí mohou navýšit, chovat se jako znak na kostkách nebo vám dají možnost znovu hodit kostkou s lebkou. Dost vám však musí přát štěstí, protože si vždy taháte kartu z vrchu balíčku. Jakožto celek představují Pirátské kostky zábavnou alternativu v momentu, kdy chcete trošku vypnout. Samozřejmě jistá míra přemýšlení je nutná i zde, avšak rozhodně nemusíte mít takové tempo jako v případě Chytrých kostek, kde prostě jistý tlak při normálním hraní zkrátka je.

Za poskytnutí kopie Pirátské kostky děkuji českému distributorovi hry, společnosti Albi.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz