Hlavní obsah
Hry

Hra Ukradené Vánoce Tima Burtona vás nechá prožít kultovní Disneyho pohádku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Ondřej Zeman

Jack Skellington a parta dalších přátel se pouští do bitvy o osud dvou slavných svátků. Do rukou si vezmete karty a dáte se do partie, která určí, kdo sváteční dny ovládne.

Článek

Ukradené Vánoce Tima Burtona vám nabídnou tři strany

Pohádka Ukradené Vánoce vyloženě stála na tom, že vám představila řadu zajímavých postav, do jejichž čela se postavil hlavní hrdina celého příběhu Jack Skellington. Najdete ho také zde, kromě něj obsahuje tato hra ještě pětici postav s jedinečnými schopnosti. Oogie Boogie je vyloženým antagonistou, jehož primárním jedinečným efektem je možnost si hodit po zahrání karet v určité lokaci dvojicí mistrně zpracovaných kostek a hodnotu přičíst k tomu, co se vám už podařilo získat z karet.

Foto: Ondřej Zeman

Ukradené Vánoce Tima Burtona nezabere moc místa.

Úsměvný je pak Santa, u něhož vlastně žádný bonus nemáte, namísto něj tahle postava disponuje neskutečnou mírou pohody. Zajímavým je v Ukradené Vánoce Tima Burtona pak rozhodně Dr. Finkelstein. Ten totiž experimentuje a následně z toho těží. Experimentů může tento šílený doktor dělat více naráz. Jeho výtvor zombie Sally má možnost při vykládání zapojit do hry také dodatečnou kartu. Když se vám navíc podaří jí zbavit všech karet bude vaše finální hodnocení zlepšeno rovnou o pět bodů.

Foto: Ondřej Zeman

Ukradené Vánoce Tima Burtona vás pošle na různé lokace.

Unikátní schopnosti nejsou tím jediným čím hrdinové v Ukradené Vánoce Tima Burtona disponují. Kromě nich mají také vlastní karty, které jsou často spojeny s tím, jakou mají speciální dovednost. Starosta kupříkladu dost pracuje s žetonem nálady. Karta Jaký je verdikt? mu kupříkladu přidá na konci kola během bodování +3 v případě, že je jeho výraz spokojený. Když cítí paniku tak obdržíte -1. Celkově je tento hrdina odměňován za to, že se cítí šťastný. Kostlivec Jack na konci kola zase má možnost jakožto správný milovník svátků těžit z výskytu vánočních dárků až 4 body. Padouch Oogie Boogie je oproti jeho konkurentům není tak nadšený z Vánoc, ale vyloženě si užívá Halloween, takže z něj maximálně těží, protože z pozitivně laděných svátků naopak má radost Santa.

Foto: Ondřej Zeman

Ukradené Vánoce Tima Burtona disponuje slušným spektrem postav.

Vyšší hodnota tu bere vše

Samotná partie probíhá tak, že během čtyř kol soupeříte o to, komu se podaří získat kontrolu nad určitými lokalitami. Z vašeho balíčku si podle toho, jak je hra daleko vezmete určitý počet karet. Hned v prvním kole se vám do rukou dostanou celkem čtyři kousky, z nichž celkem tři vynesete, načež jejich hodnoty vyhodnotíte. Vítězem je samozřejmě ten, který v dané lokaci disponuje nejvyšší hodnotou, ta může být definována nejen čísly na kartách, ale také už zmíněnými speciálními schopnostmi. Poté co jsou karty v Ukradené Vánoce Tima Burtona vyhodnoceny, vezmete si do ruky jasně určený počet a pokračujete do dalšího kola se všemi žetony dárků, které se vám podařilo na dané lokalitě získat.

Foto: Ondřej Zeman

Ukradené Vánoce Tima Burtona nezapomnělo ani na Santu.

Hráči se vždy střídají ve směru hodinových ručiček v tom, kdo umístí kartu jako první lícem dolů na některou ze tří lokalit v okolí rámečku vaší postavy. Následně vyložíte další dva kousky. Některé karty mají okamžitý efekt, zatímco u některých musíte počítat s tím, že je vyhodnotíte až na konci kola. Hra končí v Ukradené Vánoce Tima Burtona jakmile za sebou máte čtvrté kolo. To totiž představuje bod, kdy nastává čas přepočtu bodů. Zajímavé pak je, že při součtu žetonů vypočítáváte celkovou hodnotu u každé postavy jinak. Některé těží více z vánočních dárků, jiné pak z dýní. U neutrálních je pak jedno zda Vánoce, či Halloween, vždy si to chtějí pořádně užít, takže na formě žetonů nezáleží.

Foto: Ondřej Zeman

Ukradené Vánoce Tima Burtona vám u Boogieho nabídne unikátní kostky.

Deskové lahůdce Ukradené Vánoce Tima Burtona se podařilo vytěžit potenciál osobité pohádky

Od hry Ukradené Vánoce Tima Burtona se dalo očekávat mnohé, nakonec se ale jedná o velmi zajímavou deskovku, která sází hodně na postavy. Unikátní design hlavních hrdinů celého hraní je silným základním kamenem, na němž celek staví a maximálně z něj těží, protože s nimi pojí i efekty karet spojených s jednotlivými aktéry příběhu. Na pochopení je hra velmi jednoduchá a nedá se jí upřít vysoká míra chytlavosti. Vzhledem k tomu, že se do ní snadno dostanete určitě bych jí doporučil mladším i starším hráčům.

Za poskytnutí kopie hry Ukradené Vánoce Tima Burtona děkuji českému distributorovi, společnosti Blackfire.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz