Hlavní obsah
Hry

Minecraft Explorers: Prozkoumejte svět Minecraftu ve skvělé kooperaci pro celou rodinu

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Ondřej Zeman

Dejte se do hledání pokladů v kostičkovém světě, který před vaši partu postaví hromadu nástrah. Společně však dokážete překonat vše, stačí jen spolupracovat a společně dojít až k vítězství.

Článek

Do hraní povedeného Minecraft Explorers se dá pustit s přáteli nebo sólo

Svět Minecraftu je místem, jehož každý kout vyloženě vábí k tomu, aby jej člověk prozkoumal. V této karetní kooperaci vám je umožněno dát se do jeho prozkoumávání. Co bude vašim úkolem? Prim má v Minecraft Explorers hrát naplňování truhel, protože právě ty jsou jedinou možnou cestou k vítězství. Nacpat je věcmi ovšem není nic jednoduchého. Jak už to tak totiž v tomto vesmíru bývá, nejste v něm zcela sami, čekají tu na vás různé stvůry snažící se překazit vaše snažení.

Foto: Ondřej Zeman

Minecraft Explorers moc prostoru nezabere.

Počet hráčů: 1-4

Herní doba: 30 minut

Věk: 8+

V rámci svého tahu můžete vždy jakožto jednotlivec udělat jeden ze čtyř tahů, což není u kooperační karetky vůbec málo. Tím úplně nejzákladnějším je v Minecraft Explorers prozkoumávání krajiny. Když se rozhodnete pro něj, můžete si vybrat některou z karet krajiny, které na počátku hry vyskládáte před sebe. Aby bylo možné pustit se do jejich průzkumu, potřebujete mít dostatečný počet jídla požadovaný krajinou. Když jej máte, můžete krajinu otočit, čímž zjistíte, jaký předmět se vám po jejím otočení dostal do ruky. Objevit takto můžete krumpáče, meče a různé materiály, které je třeba dostat do truhly.

Foto: Ondřej Zeman

Minecraft Explorers před vás postaví různé úkoly

To je však první akce. Druhou akcí po níž v Minecraft Explorers můžete sáhnout je odkrytí nových karet. V případě, že nevidíte v aktuálně zobrazených prostorech potenciál, není nic snazšího, než odhalit nové karty krajiny za pomoci jídla. Zajímavé je, že v tomto případě je na vás, které aktuálně vyložené kusy necháte a jaké naopak hodíte do spodní části balíčku lokací. Vždy ale musíte mít uprostřed stolu pět karet krajiny.

Foto: Ondřej Zeman

Nepřátelé v Minecraft Explorers neschází.

Další alternativou je naplnění truhly. Ano, i pro jejich nacpávání potřebujete jídlo. Když ho ale utratíte, můžete umístit libovolný počet předmětů do dané truhly, což je na druhou stranu fajn. V případě, že tuto akci uděláte, můžete ihned porazit zdarma některého moba bez toho, aby bylo nutné provést akci s tím spojenou. Ano, i eliminace mobů má v Minecraft Explorers svou vlastní akci.

Foto: Ondřej Zeman

Někdy je návštěva určitých destinací v Minecraft Explorers výzvou.

Jejich porážku zajistíte pouze tak, že na ně položíte určitý počet jídla přičemž ve svém tahu máte k dispozici vždy šest kusů. Trochu zredukovat náklady v Minecraft Explorers můžete využitím předmětů v inventáři. Když náhodou nemáte dostatek karet, je tu ještě možnost použít při boji dvě trofeje ze stejného moba, které se takto transformují v kartu jídla.

Foto: Ondřej Zeman

Minecraft Explorers vás pošle do různých míst.

Jakmile máte spotřebovány karty jídla a už zkrátka nemáte co hrát, je tu druhá fáze v níž zahrajete noční kartu a odhalíte, jaký mob se na vás aktuálně vyřítí. Karty mobů vynášíte tak, že v případě, že už je před vámi nyní vynesený kus, musíte v Minecraft Explorers vynést kartu další a doufat v to, že se na stole už nenachází její dvojče. Konec však není spojený ani tak se zahlcením monstry jako spíše s odhalením speciální karty Game Over, což vlastně může přítomnost většího počtu příšer urychlit, protože častěji narazíte na shodu napříč kartami nepřátel.

Foto: Ondřej Zeman

Konec má v Minecraft Explorers jasnou podobu.

Naštěstí pro vás je ve hře opravdu hromada karet, se kterými se dá pracovat nejen v boji, ale také během průzkumu krajiny, kde lze obchodovat s vesničany, nebo realizovat těžbu a jiné bohabojné aktivity za pomoci předmětů z inventáře, v němž můžete mít neomezený počet předmětů. Partie v Minecraft Explorers probíhá až do momentu, než nacpete do určitého počtu truhel dostatek předmětů, nebo neprohrajete.

Foto: Ondřej Zeman

Minecraft Explorers má prostý insert

Na Minecraft Explorers je krásná celková hratelnost i jazyková nezávislost

Karetní kooperace Minecraft Explorers patří mezi tituly u nichž vás hned po vytažení z krabice nadchne vizuální zpracování. Kdo má něco nahráno v Minecraftu, tu dostane opravdu povedeně navržené karty, na nichž je možné nalézt oblíbené destinace, nenáviděné moby a také výstroj všeho druhu. Hodně se mi líbí myšlenka nutnosti spolupracovat a především to, na jakých základech komplet stojí. Do popředí bych pak bezesporu dal jazykovou nezávislost, díky níž si hraní užijete i s mladšími hráči.

Foto: Ondřej Zeman

Minecraft Explorers

Minecraft Explorers je povedenou karetní kooperací, při jejímž hraní dostanete možnost prozkoumat svět Minecraftu. Odstartovat své dobrodružství můžete sami nebo s kamarády. Za všech okolností se ale jedná o hutný zážitek maximálně pracující s potenciálem této slavné série. Jestli vám nesedla hra Minecraft: Stavitelé a Biomy a spíše preferujete karty, tak tohle je jasná volba za pár kaček.

Za poskytnutí kopie hry Minecraft Explorers na recenzi děkuji českému distributorovi, společnosti Ravensburger.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz