Hlavní obsah
Hry

Party hra Fakt hluční knihovníci nechá váš tým vyřvat všechny vaše znalosti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Ondřej Zeman

Znalost slov a překřikování? Tak přesně o tohle běží v party hře od tvůrců výborného karetního díla Výbušná koťátka patřícího u fandů rychlé zábavy mezi jedny z nejoblíbenějších projektů vůbec.

Článek

Přijde vám, že se na vašich intelektuálních sezení moc neděje? Že si prostě jen povídáte a akce a napětí zcela schází? Tak to rozhodně na příští sraz vašeho knihovnického kroužku musíte vzít hru Fakt hluční knihovníci, která je světu prezentována ve velmi stylové krabičce. Co však obsahuje, se dozvíte v následujících odstavcích.

Hulákání správných slov vás ve hře Fakt hluční knihovníci dostane k vítězství

Základním prvkem hratelnosti v deskové party hře Fakt hluční knihovníci jsou čtyři kroužky. Ty zabírají určitou část herní desky, přesněji řečeno trojici písmenek, na která musí následně začínat vámi vykřikovaná slova. Nemáte tu však abecedu, ale víceméně náhodně rozházená písmena. Samotný řetěz z kroužků se pohybuje proti směru hodinových ručiček. Slova tu však nestřílíte jen tak od boku. Hlavním prvkem určujícím to, co budete vykřikovat, je šedesát oboustranných kartiček s dvojici témat, která jsou v rámci barvy vždy zaměřena na určitého knihovníka (figurku).

Foto: Ondřej Zeman

Fakt hluční knihovníci na sebe řvou i v bedně.

Nabídka témat je opravdu rozsáhlá. Někdy je ale skutečně náročné pracovat s možnostmi, které máte a vykřikovat z plných plic slova patřící k určitému zaměření. Třeba takové počítačové programy, či mobilní aplikace rozhodně nejsou lehkými tématy. Pak jsou tu ale třeba padouši a příšery, nebo příchutě zmrzliny, u nichž je přeci jen snazší zapátrat v hlavě a dostat ze sebe adekvátní odpověď. Zajímavé pak je, že škála písmenek se stále mění.

Foto: Ondřej Zeman

Fakt hluční knihovníci se vám vejde leckde.

Dost brutální je tu časový limit. V Fakt hluční knihovníci máte totiž na posunování svého knihovníka v rámci vašeho tahu pouhých 60 sekund, čímž tvůrci tohoto díla navazují na nemalou část své předchozí tvorby, která taktéž není v rámci času vůbec přátelská vůči těm, jimž spěch nic neříká. Je však pravdou, že za minutu se toho dá stihnout překvapivě hodně. Ne každému ovšem přijdou na mysl ty správná slova, takže někdy máte možnost vidět vcelku slušné rozdíly v rámci postupu. Obě strany však startují ze stejné pozice, takže se rozhodně nedá říct, že by byl někdo výrazně znevýhodněn. Vítězem kola je samozřejmě ten z týmů, který se posunul nejvíce. Navíc obdrží ještě bonusové bodíky za získané žetony. Ten kdo prohrál nemá dané kolo nic.

Foto: Ondřej Zeman

Fakt hluční knihovníci se zaměřuje na různá témata.

Fakt hluční knihovníci jsou chytrou, avšak hlučnou zábavou

Po několika opravdu veselých partiích hry Fakt hluční knihovníci musím říct, že se jedná o jednu z povedenějších her pocházejících z dílen tvůrců pecky Výbušná koťátka. Je to totiž kousek pracující s vaší slovní zásobou a schopností správně křičet slova, která patří do určitých kategorií a mající něco společného s právě vybraným směrem. Někomu může přijít tahle hra možná trošku moc hlučná, jenže už samotný název napovídá, že tady se hlasitost bere jako přednost, nikoliv jako zápor. Pokud máte náladu na nějakou divočinu, tak Fakt hluční knihovníci jsou jasnou volbou.

Za poskytnutí kopie hry Fakt hluční knihovníci děkuji českému distributorovi, společnosti Blackfire.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz