Hlavní obsah
Hry

Pohybové hry od Albi dokáží perfektně rozproudit zábavu venku i vevnitř

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Ondřej Zeman

Dnes tu mám pro vás trojlístek pohybových her, s nimiž se dá prožít nemalý objem zábavy. V nabídce je kus s diskem, míči i sáčky plnými „fazolek“. Na čem tituly stojí a zda zabaví, vám povím níže.

Článek

Smash Ball - Míčky v hlavní roli

Prvním kouskem, jenž vám tu dnes představím, je hra Smash Ball. V té hrají hlavní roli malé míčky a síťová trampolína. Vzít tuto hru můžete na zahradu, ale také do tělocvičny nebo na pláž. Vždy je však třeba mít kolem sebe dostatečný prostor pro pohyb hráčů patřících vždy ke dvěma týmům, jejichž členové pokrývají vždy ¼ kruhu s tím, že meziprostor je spojený s konkurenčním týmem.

Foto: Ondřej Zeman

Smash Ball

Partie samotná začíná podáním. Podávající musí stát asi dva metry od obruče. Tato vzdálenost ovšem není něco neměnného. Když máte mezi sebou nezkušenější není špatné jí zmenšit, aby se jim lépe hrálo. Podávající však vždy ve Smash Ballu hodí míček do sítě s tím, že se konkurenční tým snaží jej vybrat. Neschází tu ani nahrávky, jejích počet je ale jasně dán.

Foto: Ondřej Zeman

Smash Ball snadno sestavíte.

Při pinkání se ve Smash Ballu střídáte, takže si zahraje každý. K bodování dochází, když konkurence nevybere míč a ten spadne na zem. Negativně je vnímáno také, když se vám míč dvakrát odrazí. Jakožto komplet ale podle mého Smash Ball není vůbec špatnou záležitostí. S balony lze pak navíc dělat různé věci i mimo herní prostor.

Foto: Ondřej Zeman

Smash Ball maximálně pracuje s nataženou sítí.

Disk Toss - Nastal čas si zaházet

Pokud jde o venkovní hrátky, tak mezi mé oblíbené patří házení diskem, což byl hlavní důvod, proč mě zaujala hra Disk Toss. Ta totiž právě s disky pracuje. Osobně jsem jí otestoval pak v tělocvičně i na trávníku. Základní myšlenkou této hry je, že nabízené látkové barely musejí být umístěny asi dvanáct metrů od sebe s tím, že jsou otvory otočeny k sobě. Hráči utvoří dva týmy, z nichž vždy jeden z členů stojí u každého barelu.

Foto: Ondřej Zeman

Disk Toss

U každého z barelů tím pádem v Disk Toss stojí jeden hráč za každý tým. Jeden stojíc hází, zatímco ten stojící na druhé straně má možnost mu s tím pomoci tak, že disk odrazí tím správným směrem. V této roli se střídáte. Vaše výkony jsou pak bodovány dle toho, jak moc zasahuje spolupracující hráč. Když se vám povede přímý hod, dostanete 10 bodů za zásah, jestliže je disk sražen spoluhráčem, tak dostanete pouze 3 body. Nejnižší zisk je pak spojen s tím, že spoluhráč odrazí disk, jenž se následně dotkne barelu ze strany.

Foto: Ondřej Zeman

Disk Toss vám nabídne tyto stylové koše.

Přítomná je tu také varianta pro dva, v níž jde o zasahování barelu. To při přímém zásahu v Disk Toss vede k vítězství šťastného hráče. Jakožto celek patří tato pohybová hra mezi zábavné záležitosti schopné zaujmout. A minimálně za sebe jí považuji za top v rámci házecích her.

Foto: Ondřej Zeman

Když náhodou nehrajete, můžete si jít prostě zaházet.

Bean Bag - Zábavné sáčky

Po Disk Toss tu pro vás mám ještě další čistokrevnou házecí hru. Bean Bag je kouskem založeným na házení sáčky, s nimiž musíte opravdu pečlivě mířit. Hlavní roli tu má terč, který umístíte 5 – 8 metrů od sebe. Titul je tím pádem vhodný jak do menších prostor, tak i mimo ně. V úvodu se rozdělíte na dva týmy, které mají k dispozici jasně barevné sáčky.

Foto: Ondřej Zeman

Bean Bag

Jakmile je hotovo, můžete se pustit do hraní. Stojí před vámi vždy tři otvory, do nichž lze zamířit váš sáček. Tedy lépe řečeno jejich směrem hodit, protože trefit se není úplně jednoduché. Hra před vás staví celkem pět kol, během nichž musíte házet sáčky. V každém kole máte tři pokusy a tři potenciální otvory. Čím více bodů samozřejmě díra nabízí, tím menší je.

Foto: Ondřej Zeman

Bean Bag dáte dohromady během chvíle.

Pokud se rozhodnete nehrát týmově, tak pak můžete sáhnout po variantě, v níž nezapočítáváte body týmově, avšak pracujete primárně s myšlenkou největšího počtu získaných bodů. Bean Bag je jednou z těch her, které můžete vzít do školy, na dětský den, nebo si s nimi hrát na rodinné oslavě. Zkrátka výborný kousek, jehož náročnost není vysoká a hraní si užije skutečně každý.

Foto: Ondřej Zeman

Trefit se ve hře Bean Bag není vždy lehké.

Smash Ball, Bean Bag i Disk Toss jsou ze strany Albi sázkou na jistotu

Po otestování všech zástupců této trojice musím říct, že nuda s nimi rozhodně není. Bez ohledu na to, zda člověk ven vytáhne Smash Ball, Bean Bag nebo Disk Toss, vždy dostane kvalitní porci zábavy, díky níž se venku zabaví s partou přátel i dětmi. Sestava vlastně nehraje příliš velkou roli, protože se jedná o velmi přístupné kusy.

Foto: Ondřej Zeman

Pohybové hry Smash Ball, Disk Toss, Bean Bag

Pokud tedy hledáte pohybovou hru na ven, tak by vám fakticky každá z prezentovaných variant od Albi mohla sednout. Primárně bych si vybíral podle toho, na jakou příležitost je chcete a také s jakými sportovními pomůckami se vám dobře operuje. Celkově bych je ale rozhodně neignoroval.

Za poskytnutí kopií her Smash Ball, Disk Toss a Bean Bag na recenzi děkuji českému distributorovi, společnosti Albi.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz