Hlavní obsah
Hry

Poly Bridge 3 inovuje pěknou sérii o výstavbě lávek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Dry Cactus (vydavatel)

Vždy vás zajímalo, jak správně postavit most? Už nemusí, právě Poly Bridge 3 vám dá možnost si to vyzkoušet na vlastní kůži.

Článek

Her orientovaných na budování jsou hromady. Některé jsou čistě strategického rázu postavené na izometrickém pohledu, jiné se nebojí jít do 2D, či 2.5D a přesně to je záležitost budovatelského simulátoru mostů Poly Bridge 3, který patří k sérii mající za sebou už nějaký ten pátek od svého vzniku.

Budování hraje v Poly Bridge 3 prim

Vašim úkolem je ve všech scénářích, jež vám tato hra nabídne, budovat mosty. Svou práci budete dělat v jedenácti různě nastavených destinacích. Čekají tu na vás americká městečka, vyprahlý Egypt a také mrazivý Sever, kde namísto klasických lodí projíždějí pod vámi vybudovanými mosty drakary.

Foto: Ondřej Zeman (obrázky jsem se svoleným vydavatele vytvořil během hraní hry)

Poly Bridge 3 zpočátku nepředstavuje zásadní výzvu.


Na samém začátku budete pracovat převážně s betonovými bloky, dřevěnými podpěrami a nějakou tou ocelí, avšak nebude jí mnoho. Postupem času se však dostáváte k daleko pokročilejším mechanismům, díky čemuž nakonec dojde třeba na hydrauliku, s jejíž pomocí dokážete čelit takřka jakékoliv překážce, kterou před vás Poly Bridge 3 postaví. Největší výzvou při hraní je však většinou udržení celé konstrukce ve stavu, díky němuž bude moci vozidlo, nebo rovnou více vozítek, po jejím povrchu přejet.

Foto: Ondřej Zeman (obrázky jsem se svoleným vydavatele vytvořil během hraní hry)

Budování vás v Poly Bridge 3 vezme na různá místa světa.

Občas celý problém stojí pouze na myšlence dostat něco z jednoho bodu na druhý. Občas ale do hry zasahují různé faktory. Někde jsou to nákladní lodě. Jinde zase raketoplán, který se rozhodl letět proklatě nízko. Vždy se však musíte vyvstalé situaci přizpůsobit tak, aby se vám povedlo realizovat eskortování. Váš mozek bude často pracovat na 150 %, ne vždy se však poštěstí zvládnout výzvu v podobě vybudování nezdolné lávky na poprvé, v čemž tkví jedno z kouzel Poly Bridge 3.

Bez financí toho moc nepostavíte

Kromě zátěže a fyziky musíte během hraní řešit také dostupnost materiálů. Někdy jsou suroviny neomezené, většinou však musíte pracovat s tím, že kusy cesty jsou jednoduše omezené a ocele v době nedostatku také není nikdy nazbyt. A samozřejmě nelze opomenout ani skutečnost, že vše něco stojí. Na finální účtence je dost poznat, když se rozhodnete postavit most pouze z dřevěných podpěr, jehož výdrž sice není nejvyšší, avšak oproti nákladům za konstrukci z ocelových příček je to mnohonásobně levnější projekt.

Foto: Ondřej Zeman (obrázky jsem se svoleným vydavatele vytvořil během hraní hry)

Poly Bridge 3 hodnotí řadu parametrů.

Jedním ze zásadních faktorů Poly Bridge 3 je komunitní obsah. Na hře je patrné, že má velmi zdravou komunitu, díky čemuž můžete v herní dílně nalézt nepřebernou škálu výtvorů schopných upoutat vaši pozornost. Je libo autobus na kolečkových bruslích? Žádný problém! Hledáte-li alternativu, v níž na vás čeká město plné míst pro mosty, ani zde se s obtížemi nesetkáte. Možností je skutečně hodně. Samozřejmě to není žádný Mount and Blade, avšak škála je tu slušná.

Foto: Ondřej Zeman (obrázky jsem se svoleným vydavatele vytvořil během hraní hry)

Raketoplány tu neschází.

Poly Bridge 3 je výbornou jednohubkou zaměřenou na nadšené stavitele

V závěru tohoto textu je nutno říci, že Poly Bridge 3 je velmi povedeným kouskem, který není v žádném ohledu nikterak náročný. Hlavní zátěž přenáší na vaše mozkové závity, což je u těchto her jedině dobře. Během vaší cesty se náročnost hádanek navyšuje, komponentů přibývá a podmínky také nezůstávají nezměněny. Minimálně za sebe bych řekl, že je to výborný testovač vaší schopnosti logicky myslet, a především se vypořádávat s problémy různého rázu.

Během hraní jsem za sebe nezaznamenal žádné zásadnější problémy. Je však nutno podotknout, že se jedná o nezávislý kousek, kvůli čemuž jeho ambice dobývat svět nejsou nikterak velké. Jeho cílovka je jasná, takže bych jej doporučil primárně fanouškům logického myšlení, kterým vyloženě sedí tento formát her, nebo těm, toužícím otestovat, jaké je to postavit most schopný vydržet jakoukoliv zátěž. Celkově bych však hru jako takovou doporučil.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz