Hlavní obsah
Hry

Týmová party hra Táhni! - Kvízový souboj otestuje zábavně vaše znalosti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Ondřej Zeman

Chcete si otestovat vaše popkulturní znalosti, přehled v rámci historických dat či to, jak moc rozumíte různým vědeckým oborům? Tak to je pak týmová party hra Táhni! - Kvízový souboj správnou volbou.

Článek

Herní trh je místem, na které se stabilně řítí nové tituly. Je tudíž náročné zaujmout. Deskové party hře Táhni! - Kvízový souboj se to ovšem vcelku slušně daří. A přitom na první pohled vypadá tak nenápadně. Do rukou totiž při nákupu dostanete pouze středně velkou krabičku s dvěma otvory, které tu však nejsou jen tak pro legraci, ale mají praktické využití. Je totiž skrze ně protažena tkanička, za níž oba týmy tahají.

Foto: Ondřej Zeman

Táhni! - Kvízový souboj vás nechá tahat za „provaz“.

Ani obal v Táhni! - Kvízový souboj nezahálí

Prakticky využití má pak i samotná krabička, obsahuje totiž pole, nad nímž visí provázek, za nějž taháte v případě, že zodpovíte správně na otázku, která je vám dána. V případě, že odpoví správně oba týmy automaticky to znamená, že se neposune nikdo. Samotný výběr probíhá v Táhni! - Kvízový souboj tak, že jej v týmu prodiskutujete, načež si vyberete, zda Ano, či Ne. U „kombo“ otázek pak tato kultivovanost mizí a přichází na řadu výkřik spojený s odpovědí na danou otázku.

Foto: Ondřej Zeman

Táhni! - Kvízový souboj vám nabídne spektrum složené ze seriálů, historie i přírodovědy.

Škála otázek, na které je možné v Táhni! - Kvízový souboj odpovídat, je skutečně pestrá. K dispozici máte celkem 121 karet s otázkami, které jsou však oboustranné, takže je vám dáno celkem 242 dotazů z pestré škály oborů. Rozhodně tu není jen jedno téma, na které by se odpovídalo. Fanoušky sledování spotřeby elektrické energie potěší dotaz spojený s tím, která zařízení spotřebovávají více než 60wattová žárovka. Milovníkům sopek udělá radost dotaz orientovaný na to, jaké z prezentovaných států mají aktivní sopky, zatímco znalce armády nadchne otázka spojená s tím, které ze zmíněných zemí mají povinnou základní vojenskou službu.

Foto: Ondřej Zeman

Táhni! - Kvízový souboj před hráče staví různé otázky.

Vždy před sebou máte celkem pět otázek, na které odpovídáte pouze jednou ze dvou alternativ. Šestá otázka je vyloženě v Táhni! - Kvízový souboj spojena s předchozími otázkami. Je to takzvaná Kombo otázka. Když kupříkladu dojde na Charlese Dickense a jeho dílo, ve finále na vás čeká dotaz, která z jeho knih se umístila nejlépe. V případě, že se vám do rukou dostane karta dotazující se na to, jaké vynálezy vznikly před první fotografií, dojde na otázku, spojenou s tím, s jakým výrobkem je spojená firmy YKK.

Foto: Ondřej Zeman

Táhni! - Kvízový souboj nabízí pěknou krabičku na karty.

Svou otázku si v Táhni! - Kvízový souboj najdou všichni

Spektrum otázek v Táhni! - Kvízový souboj je rozsáhlé a minimálně za sebe musím říct, že je sestavené tak, aby šlo do hraní rychle vniknout. Své si tím pádem najde každý. Problém mám trochu se zpracováním krabičky, z níž se kartičky vybírají. V případě, že by byla plastová, reálně by to slušně navýšilo životnost, je však otázkou, zda by tento krok výrazně nezvedl náklady. Ve všech ostatních ohledech mi ale týmová party desková hry Táhni! - Kvízový souboj připadá jako kousek, se kterým neuděláte chybu. Jeho velkým trumfem je pak fakt, že je určen až pro 20 hráčů, takže když chcete, nic vám nebrání zabavit větší společnost.

Za poskytnutí kopie hry Táhni! - Kvízový souboj děkuji českému distributorovi, společnosti Albi.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz