Hlavní obsah
Názory a úvahy

Nulová tolerance alkoholu je nesmysl

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Nulová tolerance alkoholu je přežitek, který trestá hlavně slušné řidiče.

Článek

Souhlasím s panem Malým v jeho hodnocení alkoholu za volantem. Zastánci nulové tolerance (rád bych věděl, který právní předpis ji obsahuje) rádi používají k svému postoji výsledky statistik. Ty jsou ale nic neříkající, protože je hodnocena „účast na nehodě“ a nezohledňuje zavinění. V praxi taková statistika vypadá tak, že řidič s jedním pivem a 0,20 promile alkoholu v krvi zastaví před přechodem a do něj nabourá zcela střízlivý řidič. Přijede policie a všem dá dýchnout. A již máme čárku do statistiky, kterou se pak protivníci alkoholu ohánějí. Připomínám trefné vyjádření W. Churchilla, který prohlásil, že věří jen statistikám, které si zfalšoval sám. Moc by mě zajímalo, jak by tato statistika vypadala, kdyby se dalo dýchnout jen viníkovi. Možná bychom se divili.

Naprosto souhlasím s tím, že těm, co jezdí ožralí, je úplně lhostejná nějaká nulová tolerance.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám