Hlavní obsah
Názory a úvahy

Falešné volání po míru Aleny Schillerové

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Politik může mít lokty, být tvrdý a přímý a mít tah na branku, a to i v případě, že on je zleva a my zprava. Nebo naopak. Ale nesmí být falešný hráč, nesmí být sprosťák.

Článek

Drtivá většina nás všech v téhle malé zemi, včetně premiéra, prezidenta a mnoha dalších veřejně činných osob chceme mír, na prvním místě. Je to tak samozřejmé, že to ani nemusíme říkat. A je to samozřejmé stejně, jako když pomáháme Ukrajině vzdorovat hloupé válečné agresi tak trochu i za nás.

Paní Schillerová potvrzuje svou nechvalnou pověst, je nekompetentní, neschopná a současně všeho (zlého) schopná. Je zvláštní, jak se u nás změnilo politické klima, ještě před několika lety by se taková osoba po evidentních přešlapech a téměř kriminálních činech sama odporoučela někam, kde by na ni nebylo vidět. Vzpomeňme například její (jejich) největší kiks, kdy poslali Česko mezi banánové republiky a zařídili nejdražší obsluhu státního dluhu na hromadu let dopředu. A i dluh samotný vysunuli do astronomické výše jen kvůli svým osobním zájmům. O kauze jejího bytu, fotografa, kadeřníka a dalších papalášských móresů ani nemluvě.

U vědomí toho všeho Schillerové výkřik o míru jen ukazuje její nízkost, k tomu totiž není potřeba ani znalost a ani odvaha. Lidé, kteří dnes zastávají důležitá místa, od premiéra, přes ministra vnitra a ministryni obrany naštěstí tu znalost i odvahu mají. I proto reagují správně a mají „koule“ se za nás vyjádřit, postavit se za Ukrajinu, za Izrael, ale hlavně proti někomu, například proti Rusku, proti Putinovi. Bez keců tak dělají to, o čem právě Schillerová podpásově vykřikuje na sociálních sítích: staví se za mír. Protože darebákům se nesmí ustupovat.

Ještě že tam jsou, nedovedu si představit, jak by to vypadalo s trojlístkem populistických celebrit Babiš-Schillerová-Havlíček. Teda dovedu, ale nechci. A už nikdy doufám nebudu muset.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám