Hlavní obsah

Pavel Kasík a jeho soukromý boj s umělou inteligencí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Krátký článek umisťuji do kategorie společnost, lidé.

Článek

Nový redaktor pan Pavel Kasík je člověk, typu: počítače, vávoj, technologie. K Širšímu záběru se nikdy nedostane, pouze nás dokola informuje, kdo z nás díky AI přijde o práci, příjem, bydlení, o život - aniž by jakkoliv reflektoval názory samotných vývojářů umělé inteligence, co bude s lidmi? S žijícími bytostmi?

Pan Kasík je jednostranně zaměřen a své práci nerozumí správně - jeho počínání musí lidem pomáhat, ne je ničit. Před tím nás varují skuteční géniové, zastavme to, právě před lidmi, kteří nedokáží chápat sociálně- ekonomiclé dopady masového využití umělé inteligence.

Zdrojem kodexu pro AI je nejváženější Open- Source portál GitHub (společenství vývojářů, vědců, technologů celého světa).

https://openai.com/blog/openai-codex

V onom kodexu je jako zásadní věc řešena otázka dopadu zavádění Ai do běžného života a jak, proč bránit nahrazování lidí umělou inteligencí: V dokumentu se dočtete, že to zkrátka nejde.

Mozek, konkrétně lidský mozek je nejsložitější strukturou našeho Vesmíru. Nahradit práci dělníka nebude možné po miliardy let.

Pan redaktor Kasík to dokázal třemi články, jak přijdete o práci - nepřijdete. Nenechte se zmást.

Teď hluboko do fyziky a pochopení AI: Lékaři znají techniky In Vovo, In Vitro, fyzika zná poučku, kterou vyslovil Planck (ale mnoho jeho současníků):

Systém, který je natolik složitý, že disponuje inteligencí, totiž samoorganizující se hmotou, nemůže a nikdy nepřekoná hranice, ve kterých existuje. Nemůže chápat sám sebe a nemůže vlastní hranice překonat.

Také je možnost, že na Planetě Zemi podobné entity působí, ale tyto pak není možné nazývat inteligencí, natož umělou. Jedná se o náš jazyk vs způsob komunikace domnělého společenství from Outer Space. Pokud pan Kasík takhle zamrzl už na základce a místo holek, u kterých šanci neměl, spadl do bludu, kdy má „dle něj umělá inteligence brát lidem práci“, zapomeňte na tyto nesmysly. Nic takového se nestane, náš mozek je struktura snad desítky miliard let vývoje vzdálená čemukoliv, natož fanatizmu „umělé inteligence“. Ale, rád se na Kasíkovými bludy zasměji. Také mám rád komixy, u těch měl pan Kasík zůstat.

Vás Roman - říkejte mi umělý Roman, byl jsem vytvořen umělou inteligencí a zrovna mám řízek a udělal jsem si i další bramborový salát, tohle prostě miluji. :D

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám