Hlavní obsah
Láska, sex a vztahy

Mužské zlozvyky, které ženy nejvíc vytáčí

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pavel Kopecký/pixabay.com

Mužské zlozvyky

I muži dokáží ženám některými svými zvyklostmi pořádné lézt na nervy. Každý vztah je jiný, ovšem jsou určité druhy chování, které obecně znervózňují všechny ženy.

Článek

1. Nepřiměřená péče

Říká se, že muž je vizitkou své partnerky. Proto žena netouží po tom, aby její drahou polovičku považovali všichni známí za vagabunda. To dá raději přednost tomu, aby jí ostatní představitelky něžného pohlaví partnera záviděly. Nemá problém mu před odchodem upravit límec, přečísnout vrabčí hnízdo na hlavě nebo ho poslat se přezout, pokud jeho boty vypadají, jakoby v nich poryl celou zahradu tam a zpět.

Rovněž ale nesnášejí, když to muž s péčí o vzhled přehání. Tráví-li před zrcadlem více času než ona a je-li cítit parfémem tak, že by se z toho i prodavačka v drogérii pozvracela, pak je žena ze svého miláčka dokonale znechucena.

2. Sexistické poznámky

Udělat vtip o nechápavé blondýně nebo o velikosti dámského mozku se mužům doporučuje pouze v ryze pánské společnosti. I zcela nevinně myšlená legrácka stran inteligence žen, jejich schopnosti řídit vozidlo či jejich postavení ve společnosti dokáže rozpoutat bouři nevole a dotyčnému může taky nečekaně přistát na hlavě pánvička.

3. Je za mimoně

Má-li muž hlavu děravou jako cedník a nic v ní neudrží, začne to ženu velmi brzy rozčilovat doběla. Včera mu několikrát připomínala, že má vyzvednout auto ze servisu a on se dnes neskonale diví, že mají nějaké auto v opravě. O tom, že letos zase zapomněl na výročí seznámení, ani nemluvě.

4. Přehnané vulgarismy

Když se klepne kladívkem do prstu nebo na sebe převrhne šálek horkého kafe, dá se nějaký ten peprnější výraz očekávat. Rovněž s humorem pronesená anekdota, zakončená lehce přisprostlou pointou, se čas od času snese. Pakliže se ale muž permanentně vyjadřuje jako opilý dlaždič, který zrovna prohrál týdenní výplatu na automatech, přestane to velmi brzy být vtipné a pro ženu už je to jen nechutné.

5. Neváží si její práce

Patří sem především rozdílný přístup k pořádku v domácnosti. Ona zrovna domyla nádobí, on hned na to hodí do dřezu špinavý talíř od tlačenky. Ona před chvíli složila všechno oblečení do skříně o se tam jde zanedlouho na to přehrabovat, aby si nachystal šatstvo na zítra do práce. Zvednuté prkénko na záchodě, ponožky zakopnuté pod postel či umyvadlo zacákané od zubní pasty jsou víceméně samozřejmostí.

6. Žárlivost

Od výslechů kde byla až po projíždění telefonu a počítače, pokaždé se jedná o nezdravě nízkou sebehodnotu muže. Tedy o cosi, pro co žena k muži vždy ztratí poslední zbytky respektu. Vrcholem trapnosti jsou pak žárlivé scény na veřejnosti.

7. Dvoření se jiným ženám

Tento bod je sice zmíněn jako poslední, jedná se však o prohřešek nejzávažnější. Projevovat před svojí partnerkou zájem o jinou ženu, to je opravdu ubohost. Víc partnerku ani ponížit nemůže. Někteří muži to ovšem dělají z důvodu, aby u své stálé přítelkyně či manželky vzbudili žárlivost. V takovém případě se opět jedná o zoufale nízkou sebehodnotu muže.

Některé mužské návyky ženy opravdu hodně zlobí, platí to ovšem i naopak. Proto otevřená komunikace a snaha vyjít partnerovi vstříc je nejlepší prevencí před tím, aby se co nevidět nesešli u rozvodového stání.

Jaké zdravotní problémy mohou zapříčinit potlačené emoce se dozvíte v tomto videu.

O otázkách, které muži u žen nejvíce nesnáší, se dočtete v tomto článku.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz