Hlavní obsah
Názory a úvahy

Pět otázek, které muži na ženách bytostně nesnáší

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pavel Kopecký/pixabay.com

Iritující otázky žen

Nuance mezi mužským a ženským myšlením se někdy projevuje více, někdy méně. Následující otázky patří do první kategorie a pány vysoce iritují.

Článek

1. Máš mě rád? (Miluješ mě?)

Ze všech možných otázek z úst žen považují muži tuhle za tu nejvíc patetickou. Z pohledu mužské logiky se jedná o naprosté mrhání slov a hlasivek. Přece kdyby vás neměl rád, tak s vámi není, ne? Připadá si jako v mateřské školce. Proto se mu vůbec nechce odpovědět prosté „Mám“, neboť by si připadal ještě hloupěji. Zároveň ale ví, že musí odpovědět s dostatečným nadšením a důvěryhodností, aby u ženy neupadl v nemilost.

Další aspektem je, že tato dětinsky naivní otázka se tváří tak nevinně, že je muž nucen zbystřit, zda se náhodou nejedná o past. Dokonce se může v první chvíli vyděsit, jestli se nestalo něco závažného, když se ho jeho drahá polovička tak nesmyslně ptá. Našla si snad ona někoho jiného a teď hledá cestičku, jak mu oznámit, že ji má někdo radši než on? Nebo naopak předpokládá, že on jí je nevěrný a chce ji opustit?

Pokud se navíc tato otázka opakuje častěji, stanou se na ni pánové vskutku alergičtí.

2. Ještě pořád tě přitahuji?

Na tento dotaz se mužská logika opět bouří, protože za pány hovoří jejich činy. Tedy ženě dává znát její atraktivitu svoji tělesnou blízkostí a intimním zájmem.

Samozřejmě, že v průběhu času romantické rozjaření i sexuální vášeň do jisté míry upadne, to je přirozené. I Romeo a Julie by po deseti letech vzájemného soužití, kdyby byli bývali dostali tu šanci, neměli každou společnou minutu vyplněnou čarovným díváním se do očí a dotykovou romancí. Pracovní vytížení, zajištění ekonomických záležitostí, chod domácnosti a péče o děti zákonitě odvedou tok myšlenek od erotické touhy i jiným směrem.

Na druhou stranu je také spravedlivé říct, že muž by měl své partnerce průběžně projevovat komplimenty stran jejího vzhledu, aby ta neztrácela ženské sebevědomí a nezačala o své přitažlivosti pochybovat. Když ji sváděl, nevěděl kdy s lichotkami přestat, a jakmile ji má jistou, přestane se snažit. Toto je hodně častý obrázek.

3. Na co myslíš?

  • Ať už myslí na Miss Universe nebo na sousedku od vedle, těžko se vám s tím bude svěřovat.
  • Jestliže v hlavě řeší nějaký problém, pak mu otázkou přetrhnete sled jeho myšlenek a jeho problém zůstane nedořešen. A jelikož muži jsou mentálně nastaveni k tomu, aby hledali řešení svých problému až do úspěšného konce, určitě mu náladu svým vyrušením nezvednete.
  • Pokud má opravdu vypnuto, protože je utahaný z práce, jen ho tímto dotazem vytrhnete z úlevného klidu, a on bude muset zapnout mozkové závity, aby vám dal odpověď . A zaručeně bude proto nevrlý. Navíc si je dobře vědom, že vás odpověď „nemyslím na nic,“ dozajista neuspokojí a budou následovat další otravné otázky. :)
  • Nejčastěji se v takové chvíli muž nechává nenásilně unášet lehkým tokem myšlenek a užívá si zpomalenou frekvenci mozku. Je to pro něj relaxace. Po vašem boku se může uvolnit, protože se cítí bezpečně a nemusí si na nic hrát. Proto jistě ocení, když ho necháte plout dál na vlnách jeho vnitřního ticha.

Z těchto důvodů uděláte jako žena nejlépe, pokud necháte otázku „Na co myslíš?“ zcela vymazat ze svého slovníku. Nebojte, až bude muž myslet na něco důležitého, co se vás bude týkat, jistě vám to neopomene oznámit. :)

4. Kde jsi se zdržel, že jdeš tak pozdě?

V této otázce bublá žárlivost a majetnickost jako na plotně zapomenutá polévka pod kovovou pokličkou. Ať už se zapovídal při nákupu v obchodě nebo s kamarádem, ve svém volném čase má bezpochyby právo užít si osobní svobodu a nejet podle přesně stanoveného časového harmonogramu. Možná se ani nezdržel, ale vaše žárlivé představy učinily z každé minuty, kdy byl pryč, spalující oheň vnitřního utrpení. Proto mu to musíte dát pořádně „vyžrat“ ihned, jakmile se objeví ve dveřích.

Žárlivost je příznakem nízkého sebevědomí a nedostatečné sebehodnoty. A vždy i náhrobkem vztahu. Proto žárlivost nikdy nevede ke štěstí, nýbrž pokaždé pouze k rozpadu partnerské harmonie. Uvědomte si toto dříve, než bude pozdě. Ani v případě, že je dotyčný muž opravdu záletníkem a vy máte dobrý důvod se domnívat, že se vrátil z náruče jiné ženy, není žárlivost žádným řešením. Potom byste měla vztah ukončit, jestliže v sobě máte alespoň trochu hrdosti a sebeúcty. Pakliže je v sobě nemáte, zapracujte na sobě a nechte je znovu vyklíčit, jinak šťastná nikdy nebudete.

5. S kým si to pořád píšeš?

Jedná se o podobný případ jako u předchozí otázky. Je doba virtuální komunikace. Počítače a mobilní zařízení jsou přítomné v každé kanceláři, v každé domácnosti a v podstatě i v každé dlani. U mnohých dokonce permanentně, takže je bez mobilu v ruce ani nevidíte.

Jediným řešením je dopřát mu svobodu a nevyšetřovat, s kým zrovna komunikuje na Instagramu, nebo koho sleduje na Facebooku. Ať už si píše s kýmkoliv, váš výslech mu v tom nezabrání a spíše si ještě svému protějšku na druhé straně postěžuje, že ho „ta jeho stíhačka zase otravuje“.

A rozhodně se mu potají nevkrádat do jeho soukromého mobilu a neprojíždět historii zpráv! Takto hluboko klesnout není trestem pro něj, ale jen pro vás. Protože tímto úkonem zašlapete svoji hodnotu a respekt vůči sobě hluboko pod zem.

To samozřejmě platí i opačně. Jestliže se vám váš mužský protějšek nabourá tímto do soukromí, dejte mu důrazně najevo, že to bylo naposledy, jinak že si může jít hledat jinou oběť své chorobné žárlivosti. Kde chybí potřebná dávka vzájemné důvěry a svobody, tam se vztah řítí do propasti.

Toto téma je součástí mé nové knihy Emoce jako nejmocnější lék.

Jaké chyby dělají muži na prvním rande se dozvíte v tomto článku.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz