Hlavní obsah
Láska, sex a vztahy

Školácké chyby mužů na prvním rande, které opakují stále dokola

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pavel Kopecký/Pixabay

První rande

Pro ženy je u muže rozhodující především jeho sebevědomí, originalita a smysl pro humor. Proto zapomeňte na naučené věty, ohraná slovní spojení a otřepaná klišé.

Článek

Ženy touží především po sebevědomém muži, který je sám sebou. Sériově vyrábění panáčkové, jež zatáhnete za provázek a oni vám začnou odříkávat naprogramované otřelé fráze a balící hlášky, jsou pro ně stejně nezajímaví a nepřitažliví, jako kopec polárkové zmrzliny uprostřed arktické noci. Proto zapomeňte na naučené věty, ohraná slovní spojení a otřepaná klišé.

Vše začíná u mimoslovního chování, řeči těla. To, jak nás protějšek vnímá, vychází už z našeho postoje, očního kontaktu a vibrací, jež kolem sebe šíříme.

CHYBY U MIMOSLOVNÍ KOMUNIKACE:

  1. Uhýbání pohledem. Muž nikdy na rande se ženou nesmí přerušit oční kontakt jako první. Pevný pohled do očí je známkou silného charakteru, což je logicky u silnějšího pohlaví nutnost. Zapomeňte tedy na ostych a neklopte oči, když se vám do nich vaše vytoužená polovička dívá.
  2. Roztěkanost. Poletování hlavou všude po okolí nebo rozhlížení se zleva doprava jako při tenise, to nepůsobí na ženu vůbec dobře. Ačkoliv je důvodem tohoto chování nervozita, žena si to přeloží tak, že pro vás není dostatečně zajímavá a okolní prostředí (či dokonce okolní dámy) jsou lákavějším předmětem pro vaši pozornost. Nebýt natočen čelem k tomu, s kým mluvíme, je nezdvořilost za všech okolností. Ovšem na prvním rande se takové počínání rovná vážnému přečinu vůči společenské etice. Ženu, která si dala tu práci a na rande s vámi přišla, to jednoznačně urazí.
  3. Špatná vzdálenost. Osobní zóna je obecně něco mezi třemi čtvrtinami metru a jedním metrem. Je-li k tomu vhodná atmosféra, můžeme se pokusit vzdálenost zkrátit. Avšak vždy je třeba sledovat reakci naší partnerky. Pokud se (většinou podvědomě) odtáhne, je nezbytné toto respektovat a vrátit se zpět do uctivé vzdálenosti. Další pokus o přiblížení je radno odložit až do doby, kdy se zcela evidentně dostanete oba do důvěrnější nálady.

CHYBY PŘI ROZHOVORU SE ŽENOU:

  1. Nevnímáte ji. Ženě musíte vždy věnovat plnou pozornost. Mnoho pánů má problém se soustředit na jednu věc. Myslí na své každodenní starosti, které si přináší i s sebou na rande. Velká chyba! Sešli jste se tu, abyste si vzájemně užili společnost člověka, který je vám sympatický. Všechno ostatní je špatně. Žena na vás vaši ustaranost pozná a velice pravděpodobně ji vidíte naposledy.
  2. Mluvíte jako kulomet. Muž se zpravidla bojí toho, aby na schůzce nenastalo trapné ticho. Z toho důvodu odstartuje slovní krupobití a nepustí druhou stranu vůbec ke slovu, což je pro ni pochopitelně velice nudné. Navíc tím působí jako sobec zahleděný do sebe, jehož nezajímá názor nikoho jiného. A to rozhodně není nejlepší způsob, jak si získat ženino srdce. Proto se neděste krátkého ticha, i ono je součástí příjemné konverzace. Občas se odmlčte, zpomalte a dejte šanci i princezně naproti přispět svojí trochou do diskuze. Zároveň tak získáte čas ujasnit si myšlenky a zvážit další zajímavé téma k hovoru.
  3. Špatně pokládáte otázky. Nikdy se neptejte způsobem, kdy lze odpovědět prosté ANO nebo NE nebo dát jednoslovnou odpověď: „Máš ráda sport?“ - „Ano“. A nastane ticho, které je pro oba velmi nepříjemné. Tak se rychle zeptáte na něco dalšího: „Co děláš za práci?“ - „Jsem účetní.“ A opět nic. Ani tato otázka rozhovoru moc nepomohla a konverzaci nijak nerozběhla. Proto se raději otázkám vyhněte a rozviňte dialog oznamovacím způsobem: „Vidím, že máš pěkně vysportovanou postavu, ty určitě chodíš běhat.“ - Běhat ani moc ne, ale ráda chodím na inline brusle a v zimě miluji lyžování.
  4. Chvástáte se, holedbáte, zveličujete svůj význam. Jestliže jste v životě opravdu něčeho významného dosáhli, můžete to pochopitelně zmínit, ovšem jen stručně a věcně. Určitě si nechte od cesty samochválu ve stylu „Tohle kromě mne téměř nikdo nedokázal.“ nebo „V tomto oboru jsem naprostá jednička.“ Ovšem nejvyšším vrcholem trapnosti je honosit se svými penězi, luxusními dovolenými či drahými auty. Inteligentní ženě tím na sebe prozradíte, že máte nízkou sebehodnotu, protože nevěříte, že by o vás bez vašeho majetku mohla mít nějaká žena zájem.
  5. Lžete. K tomu asi není třeba další komentář. Pokud hned ze začátku ztratíte důvěru u své potencionální partnerky tím, že vás nachytá při lži, pak nejen že s vámi už nikdy na rande nepůjde, navíc můžete zapomenout na dostaveníčko i s jakoukoliv její kamarádkou. Vaše nálepka LHÁŘE se v její komunitě rozšíří rychleji, než chmýří pampelišky na konci května.
  6. Přílišné naléhání. Ví, že o ni máte zájem, jinak byste tu nebyl. Ale mezi vkusným zájmem a nevkusnou posedlostí je zásadní rozdíl. Sebevědomou a nezávislou ženu to najisto odradí. Vyšlete tím totiž signál, že jste zoufalý nešťastník, jenž touží po ženě jako hladový vlk po Červené karkulce. Naléháním dáváte najevo, že máte nízkou sebehodnotu a vytvoříte si na této dámě okamžitou závislost. A zástupce silnějšího pohlaví, který je na ženě emočně závislý, u ní vyvolává pouze despekt a opovržení. Zní to sice dost krutě, ale dle zákonitostí přírodní říše je to zcela logické.
  7. Mluvíte o své bývalé přítelkyni. Musíte-li hned na prvním rande zmínit svoji expřítelkyni, je to jasným dokladem toho, že nemáte svoji minulost ještě vyřešenu a tuto schůzku berete jako náplast na zlomené srdce. Každá žena, která má zdravou sebeúctu, dopije urychleně svůj nápoj a popřeje vám hodně štěstí do dalšího života.
  8. Stěžujete si, láteříte, litujete se. Jak vy osobně máte rád člověka, který na všechno a na všechny nadává? Asi byste ho doma nechtěl, že? Proč by tedy měla žena chtít trávit svůj čas s někým, kdo je negativní a není srovnám se světem jako takovým? Na romantickou schůzku patří pouze pozitivita, optimismus a dobrá nálada. Z tohoto důvodu se vyhněte kontroverzním tématům jako jsou politika, náboženství nebo fanouškovská příslušnost.
  9. Vyhněte se balícím hláškám a klišé. Jak již bylo napsáno v úvodu článku, není snad nic trapnějšího, než když se muž naučí nějaké pick-up fráze a snaží se na ně dívku či ženu dostat. Všechny jsou už dávno profláknuté a i kdyby nebyly, budete při jejich přednesu působit tak strojeně a nepřirozeně, že byste byli možná příliš umělí i pro Frankensteinovu nevěstu.

Mnoho mužů chce manuál, jak zaručeně ukrást ženě srdce. Nejraději by měli k dispozici návod ve stylu: Ona řekne „A“, já na to řeknu „B“ a bude ruka v rukávě (či něco jiného někde jinde). Když však ona řekne „C“, musím na to říct „D“, jinak to bude špatně a pokazím to. Tak to ovšem, zaplať pánbůh, nefunguje. Láska není matematika, aby se dala dopředu spočítat a mohly být na ni uplatněny přesné metody, postupy a výpočty. Vztahy jsou veličina založená na sociální inteligenci a osobních vibracích, proto se učit dopředu nějaké věty a fráze nadělá víc škody než užitku. Naopak, největší devízou jsou při nich uvolněnost, originalita a přirozenost.

Poznáte rozdíl mezi LÁSKOU a ZAMILOVANOSTÍ? Tento rozdíl je zásadní pro budoucí vztah, o čemž se dočtete v tomto článku.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz