Hlavní obsah
Hry

Zombie burrito - zahrajte si vybíjenou s burrity doma

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pavel S

Zombie burrito

Po rychlém přehazování karet se pustíte ve dvou týmech do vybíjené měkkoučkými burrity.

Článek

Pokud znáte hry Bum, bum, burrito, nebo Bum, bum, avokádo, tak tenhle kousek vás nepřekvapí. Opět se jedná o hru plnou chaosu, pohybu a hlavně zábavy. Tentokrát budete po sobě házet burrita s vizuálem zombie a přeživší. O své zdraví, nebo spoluhráčů se nemusíte bát, jde o měkké burrita jemné na dotek, v ohrožení je jen okolní nábytek.

Foto: Pavel S

Zombie burrito obsahuje dvě měkká burrita, které po sobě budete házet.

Než začnete hrát, je třeba se pomocí týmových karet rozlosovat do týmů, ty jsou vždy dva a to Přeživší a Zombie. Poté hráči usednou ke stolu, vždy vedle svého spoluhráče a jejich cílem je zvítězit ve třech bitvách.

Foto: Pavel S

Týmové karty, které později slouží jako body.

Z balíku karet se vytvoří dvě hromádky po patnácti kartách na stůl, ty budou sloužit jako společné dobírací balíčky. Zbytek karet se rovnoměrně rozloží mezi hráče, jako osobní dobírací balíčky. Osobní balíčky mají hráči vždy po své pravici, jako odhazovací balíček vám slouží balíček hráče po vaší levici.

Foto: Pavel S

Hráči usednou do kruhu a snaží se sesbírat sady.

Než hra začne, každý si dobere do ruky 5 karet. Nehraje se na tahy, všichni hrají zároveň. Vaším úkolem je sbírat sady tří stejných karet stylem, že jednu kartu odložíte sousedovi na balíček a jednu novou doberete ze svého. Jakmile se vám podaří dát dohromady sadu tří stejných karet, okamžitě je vyložíte a doberete nové do pěti.

Foto: Pavel S

Karty různých výhod.

Sady mohou váš tým zvýhodnit, vzít výhodu protihráčům, nebo odstartovat bitvu. Jakmile začne bitva, nejdříve se vyhodnotí výhody a poté začne vybíjená burrity. Jakmile zůstane v bitvě pouze jeden tým, vyhrává bitvu.

Foto: Pavel S

Bitevní karty spustí bitvu.

Nečekejte žádné strategie, ale plnohodnotný zmatek. Zombie burrito si užívají hlavně děti a dospělí, kterým nevadí více pohybu při ztřeštěné zábavě. Kdy jindy taky můžete házet burrity po svých známých? Karty výhod dokáži týmu vše usnadnit, ale často v zápalu hry na ně stejně zapomenete.

Foto: Pavel S

Příklad sesbíraných sad.

Produkce je opět lazená v humorné linii, která je zvykem u autorů Výbušných koťátek. Burrita jsou tak akorát do ruky a dobře se s nimi hází, přitom se nemusíte bát, že byste někomu ublížili. Pro stávající majitele předešlých titulů hra nepřinese nic moc nového, ale hráčům, kterým se zamlouvá myšlenka házení předmětů po ostatních a nemá nic podobného ve sbírce, je to ideální příležitost.

Foto: Pavel S

Zombie burrito

Týmová vybíjecí hra určená pro 3 až 6 hráčů s doporučeným věkem 7+ a herní dobou 15 minut. Na český trh přináší a mě poskytlo vydavatelství AsmodeeCZ.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz