Hlavní obsah
Práce a vzdělání

Pracovní návrh nové hygienické vyhlášky pro školy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Sbírka zákonů

Co už v nové vyhlášce nebude…

Celý text návrhu nové hygienické vyhlášky. Již nebude stanoven minimální počet metrů čtverečních na 1 žáka v učebně. Ruší se povinnost mít ve školách oddělené toalety pro chlapce a dívky, hygienickou kabinu pro dívky či umyvadlo v učebně…

Článek

Publikujeme pracovní návrh nové hygienické vyhlášky pro školy. Změny ve vyhlášce č. 410/2005 Sb., o hygienických požadavcích na prostory a provoz zařízení a provozoven pro výchovu a vzdělávání dětí a mladistvých iniciovala poslankyně Renáta Zajíčková (ODS), předsedkyně Podvýboru pro regionální školství Poslanecké sněmovny.

Návrh aktuálně prochází vnitřním připomínkovým řízením na Ministerstvu zdravotnictví. Následně bude publikován v systému eKLEP pro potřeby vnějšího připomínkového řízení. Po vypořádání připomínek ho bude schvalovat vláda.

Oproti současnému znění bude z vyhlášky vypuštěna většina minimálních standardů, kterými se museli doposud řídit architekti při návrhu nových školních budov nebo rekonstrukcí. To je výrazný krok zpět.

Nebude stanoven minimální počet metrů čtverečních na 1 žáka v učebně. Ruší se povinnost mít ve školách oddělené toalety pro chlapce a dívky. Ruší se povinnost mít hygienickou kabinu pro dívky. Ruší se povinnost mít umyvadlo v učebně. Kromě uvedených pravidel pro stavby nových školních budov a rekonstrukce se ruší i další hygienické standardy, a to pro všechny školy…

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:
Hygienická stanice hlavního města Prahy

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám