Hlavní obsah
Práce a vzdělání

Práce na luxusních jachtách miliardářů: skutečnost může být mnohem méně růžová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Tama66, Pixabay

Na luxusních jachtách miliardářů je často součástí práce naplňovat různé požadavky svých klientů, včetně těch nejneobyčejnějších. Často se stává, že musí vyhovět i velmi neobvyklým, dokonce až podivným přáním svých zaměstnavatelů.

Článek

Inzerované pracovní nabídky na luxusních jachtách miliardářů, které jsou prezentovány jako atraktivní letní pracovní příležitosti, ve skutečnosti často zahrnují sexuální práci a jsou spojeny s nepříjemnými zkušenostmi sexuálního násilí.

Role doprovodu se stává stále více přijímanou a otevřeněji se o ní diskutuje. Tato role je často prezentována jako úžasná práce, kde se ženy oblékají do bikin a pózují na jachtách bohatých mužů. Mnoho reklam nabízí takovou práci. Nicméně, jak uvedly některé ženy v médiích, realita může být často jiná.*

Ženy podaly svědectví o tom, že jim byl zpočátku prezentován jasný a transparentní rozsah povinností a práce. Avšak realita byla často jiná. Sarah (27) z Birminghamu, která měla zkušenosti jako modelka, uvedla, že jí bylo řečeno, že její úlohou bude jen komunikace s hosty, tanec a pózování v bikinách, avšak v průběhu práce se často setkala s nežádoucím fyzickým kontaktem.

Jediné, co musíme udělat, je mluvit s hosty, tančit, splynout a pózovat v našich bikinách. Jsme tu proto, abychom přidali trochu půvabu. Bylo nám řečeno, abychom příliš nepili a neměli s nikým sex, ale pokud se nám náhodou někdo líbí, můžeme flirtovat a líbat se.
Sarah z Birminghamu, www.plotek.pl

Pippa, bývalá osobní trenérka, se bránila obviněním, že tyto služby jsou ve skutečnosti jen jiná forma prostituce. Uvedla, že její role byla omezena na „vypadání dobře“ a opalování se na jachtě. Přestože už nepracuje v tomto oboru, nevidí své rozhodnutí jako chybu.

Nicméně Sarah zdůraznila, že tato práce může být riskantní. Muži často zacházejí s doprovodem jako se sexuálními objekty a mohou se stát agresivními. Uvádí, že byla sexuálně napadena opilým mužem. Tato zkušenost ji přiměla uvědomit si rizika spojená s touto prací.

Některé ženy hovořily o tom, jak byly nuceny napít se alkoholu nebo užívat drogy, aby uspokojily požadavky svých zaměstnavatelů. Tyto situace výrazně zvyšují riziko sexuálního násilí a zneužití. Joanne, bývalá tančící modelka, popsala jak byla nucena pít alkohol před každou akcí, aby byla připravena na obsluhu hostů.

Je třeba zdůraznit, že i když jsou tyto příběhy extrémní, nejsou ojedinělé. V posledních letech se v médiích objevilo mnoho zpráv o ženách, které tvrdí, že byly zneužity nebo napadeny při práci pro bohaté a mocné muže na jejich jachtách. Ačkoli někteří mohou tvrdit, že tyto ženy věděly, do čeho jdou, je důležité připomenout, že žádná práce by neměla zahrnovat nežádoucí sexuální chování nebo násilí.

Navíc, existence těchto nebezpečných a nekontrolovaných pracovních podmínek ukazuje, jak daleko ještě musíme dojít, abychom chránili práva a bezpečí žen v práci. Ať už pracují jako doprovod na jachtě, modelky, nebo v jakémkoli jiném povolání, ženy by měly být chráněny před sexuálním násilím a zneužitím.

Nabídky práce na luxusních jachtách miliardářů mohou znít lákavě, ale skutečnost může být mnohem temnější. Je důležité, aby ženy, které zvažují takovou práci, byly plně informovány o potenciálních rizicích a nebezpečích, kterým mohou čelit.

Nicméně, konečná odpovědnost leží na zaměstnavatelích a organizacích, které nabízí tyto pracovní příležitosti. Musí se ujistit, že jejich zaměstnanci jsou chráněni a že je respektováno jejich právo na svobodu a bezpečí. Bez toho budou tyto „luxusní“ pracovní příležitosti pokračovat v tom, co jsou skutečně – prostředím pro zneužívání a násilí.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz