Hlavní obsah
Lidé a společnost

Co koupit paní učitelce, ke konci školního roku?

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pixabay

Je tu zase ten čas roku, kdy se žáci i rodiče zamýšlejí nad tím, co by mohlo potěšit jejich milou paní učitelku.

Článek

Konec školního roku je obdobím bilancování, radosti a poděkování. A tak se sluší, aby učitelka, jež vedla vaše ratolesti po celý rok, dostala nějaký ten dárek na památku. Avšak, co je ten pravý dar pro paní učitelku?

Ergo kladívko, není jednoduché vybrat dárek, který by byl dostatečně osobní a přitom ne příliš osobní, až vlezlý. Dostatečně hodnotný, ale ne přehnaně drahý.

Učitelka je fyzická osoba, která se věnuje vašim dětem, vede je a formuje jejich mysl, a to si zaslouží uznání. Prvním krokem k nalezení vhodného dárku je pochopit, co skutečně učitelky potěší.

Kytice

Květiny jsou klasikou, kterou nic nezkazíte. Kytice barevných růží nebo jemných tulipánů dokáže vykouzlit úsměv na tváři každé učitelky.

Květiny symbolizují respekt a úctu, kterou k ní chováte. Jsou krásné a pomíjivé, stejně jako vzpomínky na uplynulý školní rok. Květiny, ty něžné poslové jara a léta, jsou vždy vhodné a milé.

Další vhodnou volbou může být kniha. Karel Čapek nebo řeporyjský starosta Novotný by jistě souhlasili, že kniha je dar, který nese v sobě moudrost a hluboké myšlenky.

Dobře zvolená kniha, ať už jde o klasickou literaturu, poezii nebo něco z moderní tvorby, může být ideálním dárkem.

Představte si, jak vaše učitelka usedá po náročném dni do křesla a s šálkem čaje se ponoří do stránek knihy, kterou jste jí darovali. Takový dárek nese s sebou nejen hodnotu literární, ale i osobní.

Dárkový šok, pardon koš.

Pakliže chcete být originální, můžete zvážit dárkový koš. Vyberte do něj různé drobnosti – kvalitní čokoládu, voňavý čaj, cizozemský rum či lahodnou kávu, a nezapomeňte na malou lahvičku dobrého vína.

Dárkový koš může být také tematický, například zaměřený na relaxaci, obsahující vonné svíčky, koupelové soli a měkký ručník. Takový dar ukazuje, že jste přemýšleli nad tím, co paní učitelce přinese potěšení a chvíle klidu, po tom všech „otravování s haranty“.

Pro ty, kdo chtějí vyjádřit svou vděčnost personálněji, mohou být zajímavou volbou ručně vyrobené dárky. Vlastnoručně napsaný dopis nebo děkovná kartička, kterou ozdobíte malbou či koláží, může mít neocenitelnou hodnotu. Přidáte-li k tomu domácí marmeládu nebo ručně pletenou šálu, ukážete, že jste do dárku vložili své srdce a čas.

Darujte zážitek

A co třeba zážitek? Vstupenky do divadla, na koncert, nebo poukaz na wellness víkend mohou být dárkem, který paní učitelce umožní na chvíli zapomenout na školní shon a dopřát si zasloužený odpočinek. Takový dar nejenže potěší, ale také nabídne vzpomínky, které zůstanou. Jen neříkejte, že učitelky již mají dostatek zážitků s vašimi zlatíčky, to opravdu není vtipné. (Tedy vlastně je, ale není to vhodné).

Nejdůležitější však je, aby byl dárek vybrán s láskou a úctou. Učitelka si zaslouží vědět, že její práce je ceněná a že její snaha není přehlížena. Ať už se rozhodnete pro jakýkoliv dárek, pamatujte, že ten pravý dar vyjadřuje vděčnost a respekt k člověku, který se s oddaností věnoval vašim dětem.

Pokud nemáte na důstojný dárek pro učitele dostatek peněz, neváhejte si vzít půjčku. Investice do vzdělání se vyplatí. Jak říkal již Ivan Mládek, každá koruna vložená do dárku pro učitelku se Vám vrátí trojnásobně.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:
Dárky na poslední chvíli

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz