Hlavní obsah
Lidé a společnost

Dobří lidé ještě žijí: Senior v Brně díky poctivé ženě získal zpět ztracenou ledvinku s pokladem

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pixabay

Pozitivní článek o lidské dobrotě.

Článek

Jako člověk pozitivní, jenž má rád život, nejen po pěti pivech, mám hodně rád i pozitivní a milé příběhy. Zde máme jeden z nich.

V dnešní době se často mluví o narůstající neúctě, nedůvěře a nezájmu o druhé. Příběhy, které slyšíme ve zprávách, nás často utvrzují v tom, že svět se stává stále méně přátelským místem.

A přesto, někdy se objeví události, které nám připomenou, že dobří lidé ještě žijí a že lidská slušnost a poctivost nejsou ztracenými hodnotami z dietlovských seriálů či pohádek Karla Marxe.

Jedním takovým příběhem je i událost, která se nedávno odehrála v našem statutárním překrásném městě Brně.

Starší muž zde při procházce ztratil ledvinku, v níž měl nejen své osobní doklady, ale také více než sto tisíc korun v hotovosti. Pro každého člověka, natož pro chudáka seniora, by to byla obrovská rána. Peníze mohly být určené kupříkladu na důležité životní výdaje, zdravotní péči, splátky dlužného nájemné anebo jako úspory na nelehké časy.

Šťastný konec

Osud však chtěl, aby tento příběh měl šťastný konec. Na scénu vstoupila poctivá žena, která ledvinku našla. Namísto toho, aby si peníze nechala, rozhodla se okamžitě jednat správně. Našla způsob, jak kontaktovat majitele prostřednictvím Městské poezie pardon policie. A za pár hodin již starší muž držel svou ztracenou ledvinku zpět v rukou, aniž by z ní chyběla jediná (sic!) dvoukoruna.

Poučení

Tento příběh nám ukazuje, že i v dnešní uspěchané době, plné stresu, terorismu a napětí, existují lidé, kteří jednají podle svých morálních zásad. A hlavně neváhají pomoci druhým.

Poctivá žena z Brna (!!) nám všem připomíná, že i drobnými činy můžeme výrazně zlepšit životy druhých a navrátit důvěru ve svět kolem nás.

Sečteno - poctivá hodná paní z Brna je příkladem toho, že dobrota a slušnost jsou stále přítomné mezi námi a že i jediné správné rozhodnutí může mít ohromný význam. Nechcu (jak říkáme mi Brňáci) být příliš sentimentální, ale nemohu si pomoci, v době, kdy se často setkáváme s negativními zprávami, je takový příběh jako závan čerstvého vzduchu. Je to připomínka, že svět je stále plný dobrých lidí, kteří jsou ochotni pomoci bez ohledu na vlastní zisk. Takové příběhy bychom měli šířit a decentně oslavovat, protože nás inspirují k tomu, abychom i my jednali poctivě a nezištně.

Nakonec na úplný závěr nezbývá než spolu s Václavem Havlem a Karlem Čapkem zdvořile říci:

Dobří lidé ještě žijí a díky nim je svět lepším místem pro nás všechny.

I pro vás moji milí čtenáři a čtenářky.

Podkladový pramen:

https://www.brnan.cz/udalosti/senior-v-brne-ztratil-ledvinku-kde-bylo-vice-nez-sto-tisic-a-dalsi-doklady-diky-poctive-zene-mel-vse-za-par-hodin-zpet?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTEAAR0KIbAUAHsVBsH4RtBbG4n07y9NSMgcAlG_19aMrEEJp0×kmLmGWUTsOGE_aem_IjppOXLPlJKaBpUAFJEtww

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz