Hlavní obsah
Internet a technologie

Jak to, že sázkové kanceláře ještě nezkrachovaly?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Seznam.cz

Kdo se pohybuje na sociálních sítích, a to je dnes skoro každý, tak jistě narazil na více či méně sofistikované inzeráty lidí, kteří vám prý pomohou zbohatnout.

Článek

Díky jejich úžasným radám, lze údajně vyhrát velké peníze sportovním kurzovým sázením. Poradí vám, co a jak tipovat v tenise, fotbale, ledním hokeji, ale i třeba v házené, florbale či šipkách.

Poradí vám zaručené tipy od druhé hokejové kazachstánské ligy nebo první italské volejbalové ligy po semifinále slovinského šampionátu v baseballu.

Vyznají se ve všem. Akorát, že vůbec.

Tipy pro vás jsou samozřejmě zdarma, akorát musíte zaplatit pár set nebo tisíc za nějaký manipulační poplatek. O kterém se samozřejmě zpočátku mlčí.

Většinou s vámi komunikují přes síť Telegram nebo z jiné (pro laika) nedohledatelné adresy. Mnohdy sídlí v cizině, a píší si „s kafkou“ pomocí translatoru nebo českého emigranta.

Pokud jejich tip nevyjde, což je časté, tak naivního klienta ubezpečují, že to je normální výkyv, a že musí hrát (čti platit jim poplatky) dál a dál. Trpělivost růže přece přináší.

A slibují, jak se těch pár blbých stovek či spíše tisíc člověku brzy přemění ve vyhrané miliony. Pozor zrovna mají extra tip na tenisový turnaj v Kanadě, a jak zjistili, favorit tam nečekaně vypadne se začínajícím japonským hráčem.

Též sypou z rukou historky o tom, jak pan XY také zpočátku nevěřil, ale pak se napakoval na francouzské fotbalové lize. Nechybí samozřejmě výherní tikety, pravda upravené ve photoshopu, aby vše sedělo. Jistě jste slyšeli o tom, jak třeba Sparta výjimečně prohrála třeba s Jabloncem, a oni vytvoří zpětně tiket, kde se tváří, že to poradili vsadit někomu za sto tisíc, a on tím zbohatl. Jo po bitvě je každý generálem. Prostě hrají na city a jistou ziskuchtivost, která dříme v každém z nás.

Též na TikToku mají videa s luxusními auty, které získaly prý díky sázení. Jde samozřejmě o podvrh. Člověk přemýšlivější by si řekl, na co chlápek s autem za pět míčů, potřebuje ještě 8 stovek od řemeslníka z Kladna, kterému minule poradil z 5 utkání, a tři byly naprosto špatně. Což dokáže i sázkařův dvanáctiletý synek, který čte sportovní weby, a hlavně mu dá obdobné tipy zdarma nebo maximálně za Colu Zero.

A on tiket i občas vyjde, což při teorii pravděpodobnosti není žádný zázrak. Problém však je, že většina jiných nevyjde. Někdy třeba i těsně o gól, jak už to tak bývá, ale ono je to ve finále vlastně úplně jedno. Jelikož sázkař poté nevyhrává, tak jako kdyby jím vsazený team prohrál o gólu 5 nebo dokonce 4.

Závěrem

Nicméně hlavní poselství na závěr. Kdyby existovaly skutečně firmy, které by dokázaly seriózně poradit, jak dlouhodobě vyhrávat, a tedy se i živit sportovním sázením, tak by „sázkovky“ musely dávno zkrachovat. A to se prostě neděje.

Naopak spíše sázkové společnosti zvyšují své zisky, ostatně z čeho by pak mj. sponzorovaly prestižní sportovní soutěže, šampionáty a televizní reklamy? Je to de facto „sportovní hazard“, jehož smyslem je generovat zisk pro vlastníky, vyšší management a možná i nějaké ty daně pro stát, když je nejhůře.

Sečteno – pokud si někdo myslí, že si na internetu koupí bezpracný zisk spojený se sázením, tak je obrovsky naivní. A možná je i vytrestán za svoji hamižnost, což si ovšem patrně nepřizná.

Bez práce nejsou koláče, to platí i zde.

Hezký den!

(autorský text, sestavený na základě několikaletých zkušeností několika známých od autora. Jména podvodných firem, ale ani legálních sázkových kanceláří nejsou v textu v souladu s redakčními pravidly explicitně zmíněna).

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz